• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Benefiti i mane treniranja sa partnerom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mogu li se spojiti trening i ljubav?

  • 1
partner i trening

Foto:Shutterstock

Ono što vezu obeležava jeste želja da provodite vreme sa partnerom i da vam nikada ne bude mnogo. Imati zajedničke aktivnosti čak i ako su interesi različiti sigurno je dobro iskorišćeno vreme, ali da li u to uživanje spada i tening?

Ovo su neki od dobrih strana treniranja sa partnerom, koje sigurno jačaju vezu.

1. Podsticaj

Alarm kao sinonim jutarnjeg neprijatelja, pogotovo ako ste fan izležavanja i sanjalica. "Samo još 5 minuta" je navika koja se može vrlo brzo promeniti ako ste odlučili da trenirate sa vašim partnerom, jer će vas njegova želja i spremnost u to doba sigurno sa osmehom izvući iz kreveta.

2. Srećnija veza

Ovo podrazumeva sve što vam trening donosi kada ga radite zajedno. Sigurno se sostvaruje jača povezanost među vama, novi zajednički interes, kao i novo iskustvo kroz koje prolazite zajedno. Kada primetite napredak i rezultat vaše predanosti treninzima, još pozitivnija energija nadolazi baš zato što ste imali priliku da zajedno ispratite napredak jedno drugoga.

Foto:Shutterstock

3. Predanost zdravijem načinu života

Dokazano je da "sa kim si, takav si" i te kako nije mit, već velika istina. U ovom slučaju, ako se vaš partner posveti treniranju i razlozima zašto je to zdravo, povući će vas da zajedno budete predani ovim navikama. Napravite zajedničku rutinu i predajte se divnim osećajima koja vas očekuju.

Foto:Shutterstock

Naravno, ako postoje dobre strane, onda postoje i loše strane. Sve može biti kao gore navedeno, ali ipak postoje neke veze koje ne funkcionišu po tim principima i to je sasvim u redu. Kako biste imali celokupnu sliku šta spoj ljubavi i treninga sve donosi, treba da znate i mane ovog spoja.

1. Vreme za samog/samu sebe

"Ja" vreme je nekada ono što nam može biti najpotrebije, a vežbanje je ono što nam to može priuštiti. Kada sami treniramo, možemo se fokusirati samo na sebe, što je takođe i cilj toga. Iskreno, vreme za trening je možda i jedino vreme koje možemo provesti sami, u miru. 

2. Sopstveni tempo

Trčanje ili vožnja biciklom ume biti zabavno i lepo sa partnerom, barem dok je samo misao, jer kada se krene u tu radnju, shvatite da pored sebe imate osobu spremnu za maratonske trke, a to definitivno niste vi. Onda sledi rečenica: "Ići ću tvojim tempom", ali naravno da je samo veći stres kada mislite da ga usporavate, pa se premorite trudeći se da nađete neki kompromisni tempo. Možda je ipak najbolji partner u ovim situacijama slušalica u uhu sa dobrom muzikom. 

Foto:Shutterstock

3. Ko će stati pre u tesne pantalone?

Kao što znamo, muškarcima je takav organizam da brže mršave nego žena, pa je sigurno veća tenzija kada vidimo da on posle kratkog perioda ulazi lagano u stvari koje do skoro nije mogao navući. Ovo sigurno stresira drugog partnera. Pored promene ishrane, raznih diijeta, treninga i dosta vode, još samo fali podsetnik da će put do broja manje biti veoma trnovit.

Foto:Shutterstock

Ono što zasigurno možete uraditi jeste da pokušate ovako provesti vreme, ali kako god da ispadne, pratićete međusobne uspehe, predlaže "Healthline.com"

(Telegraf.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Mihailović

    27. decembar 2022. | 10:43

    Španca! Poreklom Srbin...teško prihvatiti ali tako je, i igraće za Španiju...

    Podelite komentar