• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sportom protiv stresa: Aktivnosti koje će obrisati stres iz vašeg života

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bolje da se držite dobrog treninga nego za glavu, a uz ove aktivnosti definitivno sekiracija neće biti na vidiku

  • 0
Trčanje, ljudi koji trče, trka Foto: Shutterstock

Ako tragate za nekim promenama u životu koje će vam pomoći da se opustite i sebi date malo oduška, onda će vam sigurno ovi sportovi to i pružiti!

Bavljenje bilo kojom vrstom aktivnosti uneće vam novine u život, a ako vam je potreban pravi putokaz da se odlučite za najbolju opciju kojom ćete to raditi, tu su neki predlozi, prenosi "Everydayhealth.com"

1. Joga

Joga je ispraćena dobrim glasom, pogotovo kada je u pitanju opuštanje tela ali i uma. Statičnim pozama i laganim pokretima telo se fokusira na osećaje, slušajući um. Tu se stvara konekcija tela i duha, a naglašeniji je osećaj ukoliko je praktikujete u prirodi.

2. Tai či 

Kao i joga, tai či je niz samostalnih pokreta tela i tehnika disanja. Iako pokreti imaju svoje korene u borilačkim veštinama, oni imaju za cilj da smire um i daju dobru kondiciju telu. Ređe ćete čuti da se neko ovime bavi, ali tai či može pomoći u izgradnji gustine kostiju, snižavanju krvnog pritiska, jačanju imunološkog sistema.

Joga, joga poze Foto: Shutterstock

3. Borilačke veštine

Džudo, karate, aikido ili bilo koji drugi borilački sport može biti savršen način da se opustite, oslobodite stresa i nađete novi lek za frustracije. Uče vas samodisciplini i samoodbrani, a pritom ćete biti kvalitetno aktivni.

4. Timski sportovi

Odličan antistres trik jeste provođenje produktivnog vremena sa prijateljima ili porodicom. Govoreći, naravno, o sportskim aktivnostima kao što su tenis, košarka, fudbal ili bilo koji drugi timski sport. Ovako ćete se zabaviti i osloboditi um i telo stresnih situacijama. Odličan beg od sekiracija, zar ne?

5. Vožnja biciklom

Voženja bicikla kao i dugo trčanje i hodanje vam može veoma pomoći kada imate napornu nedelju. Imate punu slobodu da napravite svoju rutu i učinite je što zanimljivijom. Probudite dete u sebi i krenite u avanture stazama koje ćete, ako su vam već poznate, sada sigurno proći na mnogo zanimljiviji način i doživeti ih drugačije.

fizicka aktivnost bicikl fit trening Pexels.com

6. Pilates

Pilates je osmišljen tako da vam poboljša snagu, izdržljivost kao i fleksibilnost. Odličan je izlaz iz stresnih situacija, a ne zahteva posebnu okolinu, već vam je potreban prostor i lopta za pilates. Potrađite na internetu snimke pilates treninga ili se priključite grupama za ovo vežbanje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje