• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mars u sredu ulazi u Raka i nastupa bujica emocija: Ova dva znaka nek se spreme za turbulencije

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tu će biti sve do novembra

  • 0
Horoskopski znaci, znakovi Foto: Shutterstock

Astološke prognoze za spetembar su nam najavile da pored mladog Meseca u Devici, u sredu, 4. septembra planeta Mars napušta Blizance i ulazi u znak Raka gde će ostati sve do 3. novembra. Ovo će biti period naših emocija i osetljivosti, hrabrosti i snage.

Marsov tranzit kroz Raka je posebno relevantan za ljude rođene sa položajima u kardinalnim znacima (Ovan, Rak, Vaga i Jarac), a posebno za one rođene sa natalnim Marsom u Raku, jer će uskoro doživeti svoj povratak na Mars. Pojedini horoskopski znakovi na koje je lično uticao Marsov tranzit kroz Raka imaju priliku da pomno posmatraju vezu između svojih emocija i postupaka, da razmisle o tome kako su privučeni da stvore uslove sigurnosti u svojim životima i naprave promene koje podržavaju njihov emocionalni dobro.

Mislimo manje, osećamo više

Kroz koju god kuću da vam prolazi Mars, dešavaće se akcija. Ova plamneta je povezana sa našim svesnim željama, stilom samopotvrđivanja i načinom na koji težimo da idemo za onim što želimo. Mars otvara nove puteve i motiviše nas da idemo napred. Takođe, on je povezan sa našim izražavanjem seksualnosti, instinktivnim porivima, našim odnosom sa besom i željama koje potiču iz našeg ega. Tranziti Marsa pokazuju gde se dešavaju radnje i označavaju promene u našim životima, u načinu na koji kanališemo svoju energiju.

U prethodnom periodu dok je Mars prolazio kroz Blizance, bila nam je naglašena želja za promenama i različitosti, podstakli smo mentalnu aktivnost i fascinaciju za učenjem. Postali smo svesni našeg uma i stvarnosti u kojoj smo.

Najbolji prijatelji, horoskop Foto: Pexels

Marsov ulazak u Raka dolazi sa jasnim energetskim pomakom. Kako se tempo našeg uma usporava, imamo priliku da se više fokusiramo na osećanja, a manje na razmišljanje, planiranje i radnje. Sa Marsom u Raku, naši nivoi energije u velikoj meri zavise od naših emocionalnih stanja i faza u kojima se nalazimo. Tokom ovog tranzita, stvaranje sigurnosti i bliskosti postaje glavna motivacija i pokretač akcija, a mi težimo da to činimo na indirektan i oprezan način, bez preuzimanja rizika.

Dok je Mars u ovom znaku, želimo da testiramo vode pre nego što skočimo u njih. Iz tog razloga, za neke od nas je teže započeti nove poduhvate, slediti želje i preduzeti akciju sa samopouzdanjem. Rak je kardinalni znak i prirodno sadrži impuls da započnemo nešto novo. Emocije motivišu naše postupke dok je Mars u Raku, što je nešto što možemo da iskoristimo u svoju korist, ali i nešto čega treba da imamo na umu.

Emocije kao izvor snage

Mars je povezan sa načinom na koji izražavamo bes i agresiju, a zbog prirode Raka, postoji povećana tendencija da se to čini na pasivno-agresivan način kada je Mars u Raku. Pošto je direktna konfrontacija neprijatna, pa čak i zastrašujuća, možemo odlučiti da potvrdimo svoje potrebe i izrazimo bes ili nelagodu indirektno.

Kada je Mars u Raku, imamo priliku da posmatramo kako naše emocije, posebno one koje potiskujemo, utiču na naše odluke i ponašanje. Ovaj tranzit je prilika da se stekne svest o tome kako naša prošla iskustva i dalje utiču na nas, na emotivnom nivou. Vreme je da prepoznamo gde se možda zadržavamo zbog straha, nesigurnosti ili nerešenih problema iz prošlosti. Marsovo putovanje kroz Raka je jak trenutak da se suočimo i procesuiramo dugotrajne emocije iz prošlosti, izvlačeći ih na površinu kako bi bolje razumeli njihov uticaj na naše postupke.

(Ona.rs/Moonomens)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mesečni horoskop za septembar po astrologu Aleksandre Bjeljac

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop