• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umetnost od ljudske kose: Frizer kreira portrete neverovatnom tehnikom

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

On kaže da mu izrada portreta pomaže da ublaži stres

  • 0

Iako ovi portreti na prvi pogled deluju kao da su rađeni tehnikom uglja, umetnik je za njihovu izradu koristio ljudsku kosu.

Pomoću tanke četkice i prozorne, lepljive smole, frizer Džestoni Garsija po belom platnu posipa sakupljene pramenove kose, što traje između dva i pet sati.

Od neuobičajenog materijala stvara upečatljive umetničke slike. Ovaj momak je zapravo pomorac, a u njegovom primarnom zanimanju se i krije nastanak ideje za kreiranje ovakvih portreta.

Na plovidbama brodom on provodi i do osam meseci godišnje, pa je u nedostatku adekvatnih potrepština za slikanje, Garsija 2021. godine odlučio da upotrebi sopstvenu kosu za svoju umetnost.

Započeo je sa autoportretima, a onda je počeo da "slika" i druge ljude.

Većinu vremena provodi na moru umesto u frizerskom salonu. Tad koristi samo svoju kosu, a ponekada, kada mu nestane materijala, primoran je da ošiša i zulufe.

On kaže da mu izrada portreta pomaže da ublaži stres, jer duga putovanja brodom utiču na njegovo fizičko i mentalno zdravlje.

- Moramo da pokušamo da pronađemo neki izlaz kako bismo uspeli da održimo svoje mentalno stanje. Za mene je to umetnost - rekao je on i dodao da mu je najveća želja da prodaje portrete koje izrađuje.

Video: Kristina je postala restaurator, milioni gledaju njene video snimke: Oživljavanje starih ikona

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota