• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

TikTok traka za podizanje lica i prevenciju bora: Više štete ili koristi?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikakvi trikovi vam ne mogu pomoći na duge staze!

  • 0

Čini se da svaki dan ispliva novi TikTok savet za lepotu koji treba isprobati, od kojih su neki bili više nego upitni. Od tetoviranja pega do upotrebe lubrikanta kao prajmera, uvek iznova treba podsećati da nije sve baš dobra ideja, uprkos tome što je TikTok pun korisnih tutorijala.

Ovog meseca, nova tema o nezi kože u trendu je upotreba trake za lice za smanjenje bora. U videu objavljenom prošle nedelje, jedna influenserka je pokazala svoje iskustvo o tome kako je noću nedelju dana lepila čelo.

"Nisam mislila da će uspeti, ali isprobala sam novi trend pozidanja lica!", opisala je sada već viralni video.

@theaussierapunzel I didn’t think it would work 🤯 trying the face taping trend! #beauty #skincare #fyp ♬ Hits 2021 (Mashup) - Trinix

Video, i drugi slični njemu, prikazuje traku kao metodu za sprečavanje formiranja bora, ne ostavljajući mogućnost da pomerate mišiće lica na način na koji bi to učinio botoks. Međutim, dermatolog i vanredni profesor dermatologije u bolnici "Mount Sinai" MD Džošua Zeihner kaže da rezultati nisu dugotrajni. Ideja iza lepljenja čela je da se fizički sprečavate da podignete obrve i savijate kožu. Dok bi u teoriji ovo imalo smisla, praktično zapravo nije efikasno.

Zeihner kaže da biste morali da nosite traku ceo dan da bi ovaj trik za lepotu uspeo zato što većinu naših izraza lica pravimo dok smo budni, tako da nošenje noću verovatno ima mali uticaj. Ukoliko biste koristili traku koja zaista blokira kretanje vaših obrva, verovatno bi bila toliko jaka da bi oštetila samu kožu.

Zeichner takođe upozorava one koji su u iskušenju da ovo isprobaju da lepkovi mogu da dovedu do iritacije, da izazovu poremećaj kožne barijere i da dovedu do upaljene, crvene kože. Nije baš ono što želite od brzog trika za negu kože.

Ovo je posebno važno zapamtiti s obzirom na to da većina TikTok videa ovog trenda ne navodi koju vrstu trake koriste i ne možete da vidite šta se dešava nakon što se video završi.

Bela Hadid kao inspiracija

Traka je nedavno postala iznenađujući novi dodatak mnogim neseserima za šminku. U svom aprilskom intervjuu za "Vog", Bela Hadid je navela traku za lice kao svoju tajnu zategnutog lica, podstičući samim tim isprobavanje ove tehnike.  Pod heštegom #FaceTape  ovakvi videi već imaju 17 miliona pregleda i taj broj se konstantno uvećava.

Najbolji način za prevenciju bora je da se kožna barijera održi jakom, a to se postiže korišćenjem seruma sa vitaminom C, retinolom i obaveznom svakodnevnom upotrebom SPF-a.

Vitamin C je moćan antioksidant koji neutrališe oštećenje slobodnih radikala i štiti kožu od UV oštećenja, a retinol je najbolje proučavan sastojak koji imamo za stimulaciju kolagena i zgušnjavanje temelja kože. Na kraju krajeva, što je vaša koža jača i zdravija, to je otpornija na prevremeno stvaranje bora.

Video: Moguće je: Glamurozna šminka bez pudera

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota