• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jesen diktira nove trendove u šminkanju: 3 pravila za lice kao sa naslovne strane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trikovi koji štede novac i čine da lice izgleda besprekorno i onda kad sunčani dani postanu prošlost

  • 0
Šminka, rumenilo, žena Foto: Shutterstock

Poslednji trzaji miholjskog leta podsećaju nas da je novo godišnje doba ujedno i vreme da promenimo šminku koju smo koristile tokom toplih i sunčanih dana.

Profesionalni šminker Apolo Baragan podseća da dobar izgled počinje negom kože.

1. Hidrantna krema i puder su dobitna kombinacija

- Dodajte malo hidrantne kreme u puder kako biste održali vlagu i obezbedili koži lica stalnu hidrataciju, posebno ako je koža vašeg lica suva i sklona pucanju ili perutanju - kaže Baragan.

Ovo, naravno, ne znači da bi kreme koje inače koristite za negu kože trebalo da isključite iz svakodnevne rutine - naprotiv. Uobičajena nega je preduslov da bi dekorativna šminka dobro stajala.

2. Oprezno sa bronzerom

Takođe možete da koristite bronzer na određenim delovima lica da biste naglasili ton kože. Jedino što ne bi trebalo raditi je kombinovanje bronzera sa puderom i nanošenje na celo lice, upozoravaju vizažisti.

- Bronzer nanesite na strateške tačke na licu, tamo gde koža izgleda prirodno preplanula. Ukoliko ga pomešate sa puderom i nanesete na celo lice, to neće izgledati dobro - kategorična je vizažista Džena Menard Birdju.

Rumenilo, bronzer Foto: Pixabay.com

Ona savetuje dodavanje male količine bronzera u podlogu za šminku i nanošenje ove kombinacije na mesta na licu na kojima je ten bleđi sve dok se on prirodno ne izjednači.

3. Pravilan odabir boje ruža

Ukoliko želite da koristite tamnije rumenilo ili ruž za usne, ostatak podloge trebalo bi da dopuni tu promenu.

- Pronađite pravu nijansu koja odgovara tonu vaše kože. Ukoliko vaša koža ima ružičaste tonove, birajte duboke nijanse šljive ili bobičastog voća. Ako je, pak, vaš ten žućkast, odaberite tamniji ruž za usne sa smeđim ili narandžastim nijansama. Neutralni tonovi kože dobro se slažu sa obe navedene opcije ruža - otkriva Baragan.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota