• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vratio se trend iz devedesetih: Kako da odaberete najbolju nijansu braon ruža

Vreme čitanja: oko 2 min.

Našminkajte se kao profesionalac

  • 0
devojka, žena, braon ruž, šminka, šminkanje, našminkana, kozmetika

Foto: Shutterstock

Trendovima iz devedesetih koji “žive novi život” priključio se i braon ruž zahvaljujući Instagramu, modnim revijama i poznatim ličnostima koje ga s ponosom promovišu kao imperativ u šminkanju.

Postoji dobar razlog zbog kog je braon ruž iznova na tronu - braon je jedna od onih magičnih boja u širokom spektru nijansi, pa je lako pronaći odgovarajuću koja će pratiti vaš ton kože.

Vizažistkinja Liza Poter Dikson podseća da je jedini rizik prilikom izbora boje onaj da kupite ruž koji je previše sličan nijansi vaše kože - tad će usne izgledati “isprano”.

Ona, ujedno, otkriva i koja nijansa braon najbolje prati različite tonove kože.

Ako imate tamniji ten, birajte svetlosmeđe ili tamnosmeđe nijanse. Važno je da osigurate kontrast između boje tena i nijanse ruža za usne.

Ukoliko imate bakarni ten, toplina koju već imate biće dodatno istaknuta ukoliko odaberete tamne ili čokoladne tonove karmina.

Srednje svetla nijansa kože odlično će se uklopiti sa braon ružem koji ima crvenkasti ili narandžasti podton. Za vas su, dakle, boja terakote ili zagasita braon sa crvenim podtonom.

Ukoliko je vaša koža izrazito svetla, preporuka je da odaberete braon ruž sa tamnocrvenim podtonom koji će se odlično uklopiti sa hladnim podtonom kože.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miki Makeup Academy (@miki_makeup_co)

Poznata vizažistkinja Sara Martin, koja je sarađivala sa članovima kraljevske porodice, savetuje kad bi trebalo odabrati mat ruž, a kad onaj sa svetlucavim finišom:

- Ukoliko više volite dramatičnu braon boju, onda je mat ruž pravi izbor ne samo da biste osigurali lep izgled, već i da biste bili sigurni da će ostati na usnama. Ako ste, pak, odabrali svetliju nijansu braon boje, onda će ovakav ruž izgledati besprekorno ako ima sjajnu vlažnu završnicu.

Kako da nanesete braon ruž kao profesionalac korak po korak

1. Na usne nanesite korektor. Toniranje prirodne boje usana pomaže da se braon nijansa ruža istakne.

2. Olovkom oivičite i popunite usne.

3. Stavite karmin pomoću četkice. Po želji, preko ruža za usne stavite sjaj.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota