• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Muž i ja ne spavamo u istoj sobi i nikad srećniji nismo bili": Trend koji postanje sve više uobičajen

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li biste se složili sa ovim načinom života sa partnerom?

  • 1

"Budim se u toplom krevetu posle sna od osam sati i uskoro ću dobiti čaj u krevet", ovako počinje svoju priču Ema Parsons (56) i mnogi bi pomislili da se nalazi na odmoru u nekom hotelu, ali ne, ona se zapravo nalazi u svojoj kući. I da, treba napomenuti da je udata žena. Ali ono što ona ističe kao sreću u braku jeste da ona i muž osim što ne spavaju u istom krevetu - ne spavaju ni u istoj sobi!

Naime, njen suprug Kevin (62) spava u sobi preko puta i kako oboje ističu da je to ono što im donosi najveću sreću i radost u braku. Priznaju da svako ima svoju spavaću sobu i kada čujete zašto je to dobro, nećete ih osuđivati.

Nacionalna federacija za krevete tvrdi da je "razvod u snu" u porastu i da je u 2020. godini skoro svaki šesti par je spavao odvojeno, a 89 odsto je to radilo u odvojenim spavaćim sobama. Tolika je popularnost odvojenih spavaćih soba da se neke novoizgrađene kuće mogu kupiti sa odvojenim  spavaćim sobama za partnere i da čak svaka ima svoje kupatilo, piše "Metro".

Kako su oni došli do ovog?

Kada su se upoznali pre 22 godine, oboje su iza sebe ima po brak i jednostavno su navikli da žive "samo za sebe" odnosno navikli su na prostor samo za sebe.

Iako su ljubavne varnice odmah pojavile, i njihov ljubavni život je bio neverovatan i odmah su znali da su pronašli srodnu dušu. Međutim, u jednoj stvari nisu nikako mogli da se uklope - u spavanju.

Svako od njih je želeo krevet za sebe, a osim toga Kevin je uvek bio topao, dok ga je ona gurala s kreveta jer ne spava mirno. Nije potrebno naglasiti da se niko nije budio odmoran i raspoložen.

Posle venčanja 2006. godine, medeni mesec im je prošao pakleno.

- Posle trećeg dana on je spavao na parkingu dok sam ja ostala u hotelu. To nam je bila lekcija kako da se ponašamo ubuduće i došli smo do zaključka da nam treba kuća sa posebnim sobama i da svako svoju ukrasi onako kako želi - kaže Ema.

I uspeli su. Među njima nema prepirki ali se i dalje vole. Raduju se zajedničkim danima i penziji i što je najvažnije poštuju se kao prvog dana. Kada odluče da putuju, obavezno napomenu da im trebaju odvojene sobe. I niko nikad nije pravio probleme.

- Znam nekoliko parova koji sada spavaju odvojeno. To je potez koji su napravili tiho, nakon što su deca otišla od kuće i tako dobili dodatnu spavaću sobu. Dobro je to za njih - kaže Ema Parsons.

Šta vi mislite o ovom potezu?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li supružnici treba podeliti imovinu nakon razvoda: Šta kažu Beograđani?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • Nikola

    8. mart 2024. | 06:27

    Godina vec ne spavam sa zenom u sobi.

    Podelite komentar