![vruće ulje, tiganj, ulje vruće ulje, tiganj, ulje](https://xdn.tf.rs/2023/12/15/shutterstock2029317851-670x447.jpg?ver=957004)
Kako da vam ulje iz tiganja ne prska svuda okolo
Kuvanje je zaista sjajno, pa čak iako ga ne volite, uživećete se čim malo uđete u rutinu. Ali, to može biti neuredan posao. Naročito ako koristite ulje za prženje, a to je skoro pa uvek.
Čišćenje ulja koje je isprskalo kuhinjske elemente i zidove je zaista najmanje zabavan deo posla. I tokom prženja ulje nam može upropastiti garderobu ili nas isprskati po koži. Ako se mučite sa svim navedenim, evo sjajnog trika kojim se možete poslužiti kad sledeći put budete spremali hranu.
Umesto da, kao i obično, sipate ulje u tiganj, pa ga potom stavite na šporet, prazan tiganj najpre dobro zagrejte, a tek kada bude bio vruć, dodajte ulje u njega, dok ne dostigne temperaturu koja je neophodna za prženje (oko 170 stepeni). A pre nego što spustite hranu u tako zagrejani tiganj, malo posolite to ulje koje ste sipali, piše "allrecipes.com".
Trik je u tome da u vrelo ulje u tiganju dodate samo prstohvat soli dok se ono ne rasprsne ili stvori mehuriće.
Nemojte dodavati previše, jer ćete pokvariti ukus hrane.
Još jedan savet za smanjenje divlje reakcije vrućeg ulja je da potpuno osušite povrće ili meso koje koristite papirnim ubrusom. Sadržaj vode u hrani koja se meša sa uljem glavni je krivac za iznenadno prskanje koje izaziva nerede - i moguće povrede.
Paniranje i brašnanje vaše hrane takođe može pomoći da se apsorbuje višak tečnosti iz hrane tokom procesa kuvanja, piše "The Daily Meal.com".
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za posne paprike sa heljdom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mile
Ja sam zato izmislijo super stvar. Tako ju i zovem. Nači caka je u tome da nađete reket veličine tiganja koji koristite za male tiganjčiće može i onaj za bagmington. Izvučete onu plastičnu žicu za pecanje iz njega da se dobije ram. I navučete žensku čarapu najlon preko njega u braon boji. I stavite to preko tiganja i ništa se nebrinte nema da prska. Čarapa sprečava ulje da ide okolo. To sam ja izmislio i u budućnosti ću ja to da patentiram za restorane od Gordon Remzija svi ima da koriste. A ko nema može i da koristi poklopac
Podelite komentar