• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kratak kuvarski trik: Kako da u jednom potezu izvučete žilicu iz piletine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potrebni su vam viljuška i ubrus

  • 0
piletina, pileće meso, čišćenje piletine, pileća opna Foto: Shutterstock/Petro Artem

Kod nas je meso namirnica koja je gotovo obavezna na trpezi tokom ručka, ali i za večeru. Iako ne spada u crvena mesa, i piletina je jako zdrava, ali domaćice često imaju poteškoća prilikom njene pripreme.

Naime, kada kupite pileće grudi, primetićete da imaju sitne žile po sebi. Zanemarljive su, ali kada se meso termički obradi, te žile čine zalogaj težim.

Kako da očistite žile sa piletine?

Potrebni su vam viljuška i ubrus.

Na žilu koja viri iz mesa stavite viljušku, a potom "vrh" koji viri uhvatite ubrusom, a možete i krpom.

Sada je potrebno da povučete ubrusom što jače ka gore, a i viljuškom ka suprotnom smeru i videćete da ćete celu žilu izvući iz piletine.

Na snimku ispod pogledajte kako to izgleda.

@plandymandy Best cooking hack ever! #cookinghacks #tiktokmoms #itsdinnertime #cookingontiktok #lifehack #momsoftiktok #whatsfordinner #waitforit #fyp ♬ original sound - Mandy Klentz

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako da prepoznate svežu piletinu i kako najlakše da odvojite belo meso?!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle