• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealan način kako da zamrznete lubenicu: Uživajte u njenom ukusu i u hladnim danima

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije svejedno kako ćete to uraditi

  • 0
lubenica, zaleđena lubenica, voće Foto: Shutterstock

Tokom leta se trudimo da jedemo što više sezonskog voća kojeg smo toliko željni, pa jedva čekamo da uživamo u njegovom ukusu. Međutim, kada dođe hladno vreme, osuđeni smo da ih kupujemo zaleđeno, iako mnogi kažu da kupovanje zaleđenog i svežeg voća i povrća nije isto. Neke vrste voća se najbolje koriste za specifične primene i ne prolaze dobro posle odmrzavanja. To se odnosi i na lubenicu.

Mnogi su podeljenog mišljenja oko toga da li treba da zaledimo lubenicu, kako bismo je imali za neke poslastice ili smutije tokom hladnijih dana.

Kako bi trebalo da zamrznete lubenicu?

Potrebno je da svi komadi lubenice budu jednake veličine, oko centimetar širine. Poređajte ih po plehu koji ste obložili papirom za pečenje, ali pazite da se ne dodiruju. Držite ih u zamrzivaču do tri sata i tek posle toga ih prebacite u kesu za zamrzivač kojoj je potrebno da izvučete vazduh i napravite vakuum. Potrebno je da to brzo uradite jer se lubenica brzo odmrzava.

Posle toga, možete je kad god izvaditi i koristiti je za pravljenje sladoleda, ubaciti u smuti ili je jednostavno jesti kao osveženje posle napornog dana.

(Ona.rs/Eat this)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 4 načina da prepoznate dobru lubenicu bez "kucanja"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle