
Zašto nikada ne bi trebalo da jedete paradajz i krastavac ZAJEDNO? Zvuči zdravo, a zapravo nije
Kako je vreme leta i toplih temperatura, najčešće se na našim trpezama nađu salate od povrća, uglavnom paradajz i krastavac. Međutim, stručnjaci upozoravaju da baš kombinacija ove dve namirnice, iako deluju bezazleno, mogu izazvati probleme sa varenjem. Kažu da je ovo jedna od najpogrešnijih kombinacija, a koju zapravo svi volimo, pomenuti paradajz i krastavac.
Iako su osvežavajući i puni vitamina, zajedno mogu napraviti više štete nego koristi. Evo zašto biste ipak trebalo da razmislite pre nego što ih stavite u istu činiju.
Ljudima je često jedino važno da salata bude ukusna i da sadrži omiljene sastojke, ali osim ukusa, postoje i drugi faktori koje treba uzeti u obzir. Pre nego što pomešamo sastojke, važno je znati koliko se brzo koji od njih vari, jer svako povrće ima različitu brzinu apsorpcije u organizmu.

Paradajz i krastavac ne bi trebalo da se mešaju niti konzumiraju zajedno. Kada enzimi za varenje stignu u stomak i započne proces fermentacije, kiselina koja se tada stvara može izazvati razne digestivne tegobe.
Pored toga, kombinovanje namirnica koje se različito vare nije preporučljivo, jer će lakši sastojak proći kroz stomak upravo kada se teži još vari. To može dovesti do fermentacije sadržaja u stomaku, što potencijalno može negativno uticati na ceo organizam.
(Ona.rs/The khmer today)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.