
Kupili ste tvrde breskve? Evo kako da preko noći postanu slatke i sočne
Sigurno vam se bar jednom desilo da na pijaci ili u prodavnici kupite breskve koje izgledaju savršeno – rumene, glatke i neodoljive – ali kada zagrizete, shvatite da su tvrde, zelene i bezukusne.
Dobra vest je da postoji jednostavan trik pomoću kojeg breskve mogu da sazru već za jedan dan.
Najvažnije je da plodovi nisu oštećeni, udubljeni ili probodeni. Breskve stavite u braon papirnu kesu, tako da peteljka bude okrenuta nadole.
Ako imate jabuku ili bananu, dodajte ih u istu kesu. Ove voćke oslobađaju etilen – prirodni gas koji ubrzava proces zrenja.

Prilikom slaganja bresaka vodite računa da između plodova ostavite dovoljno prostora za cirkulaciju vazduha, kako bi se sprečilo truljenje. Kesu odložite na tamno mesto, dalje od direktnog sunca, najbolje na sobnoj temperaturi.
Proveravajte breskve na svakih 24 sata. U zavisnosti od toga koliko su bile nezrele kada ste ih kupili, proces može trajati od jednog do nekoliko dana.
Ova metoda je jednostavna, brza i veoma efikasna. Umesto da bacite tvrde i neukusne plodove, zahvaljujući ovom triku već sledećeg dana možete uživati u sočnim i slatkim breskvama.
(Ona.rs/Telegrafi)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: voće i povrće
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.