• 2

Vreme čitanja: oko 3 min.

Madonina transformacija šokirala je svet: Stručnjak o rizicima da pop ikona ostari "preko noći"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Madona je podlegla američkom pristupu ulepšavanju i malo je preterala u nameri da se podmladi, smatra specijalista estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije mr sci. dr Predrag Matejin iz “Clinic Olympa”

  • 2

Pop ikona Madona šokirala je javnost transformacijom na dodeli “Gremi” nagrada. Pojavila se neprepoznatljiva, sa potpuno transformisanim licem, bez ijedne borice.

Fileri, botoks, operacija nosa i zatezanje kože lica samo su neki od tretmana za koje se, pretpostavljaju stručnjaci, pop ikona opredelila poslednjih meseci.

Mnogi komentarišu kako Madona izgleda kao da ima dvadesetak godina.

Mr sci. dr Predrag Matejin, specijalista estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije iz klinike “Clinic Olymp” iz Novog Sada za Ona.rs kaže da je po Madoninom novom izgledu teško odrediti koliko godina zapravo ima. Ipak, ne slaže se sa procenama da bi pop ikonu mogli da svrstamo u dvadesetogodišnjakinje.

- Liči mi na osobu u starijim godinama koja je pokušala da se značajno podmladi, ali po nekim mojim shvatanjima mislim da je možda malo preterala u toj svojoj nameri i želji - kaže dr Matejin za Ona.rs.

On objašnjava da u šestoj ili sedmoj deceniji života svi imamo viška kože na licu, ali i nekoliko mogućnosti da se podmladimo.

- Možemo da uradimo blagi fejslift koji bi kao rezultat imao podmlađivanje lica ili da uradimo fejslift koji će kao rezultat imati transformaciju lica. Tu se i razlikuju evropski i američki pristup. Američki je više za transformaciju, gde se naglašavaju brada i jagodice, gde se radi operacija nosa, a obrve i oči se zatežu, dok je u Evropi standard podmlađivanje - navodi naš sagovornik.

Šta će biti urađeno - podmlađivanje ili potpuna transformacija lica kojoj je Madona nesumnjivo pribegla, zavisi od želje pacijenta i od umešnosti hirurga i njegove namere da želje pacijenta ispuni.

Predrag Matejin, plastični hirurg Specijalista estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije dr Predrag Matejin; Foto: Nikola Anđić

Dr Matejin ističe da je postavljen novi trend i novi standard u estetici, verovatno primenom u pravljenju selfija, gde se pomoću filtera može napraviti oblik lica kakav god želimo.

- Uglavnom se u poslednje vreme forsira lice u obliku slova “V”: prominentna brada, uska i špicasta, izražene, široke i napunjene jagodice, kao i zakošene mačkaste oči. Mislim da je Madona podlegla standardima koji su trenutno “in”. Ona izgleda kao osoba za koju ne možemo da procenimo u kojim je godinama, ali vidimo da to nije prirodan izgled, već transformisan - komentariše dr Matejin.

"Može li 'fasada' da padne?"

Na pitanje koliko dugo Madona može da održava lice kakvo je pokazala na dodeli “Gremi” nagrada, naš sagovornik kaže:

- Ona može to da održava dugo godina, ali da ne pretera, da ne dozvoli da ode u još veću krajnost i da ne liči na neke druge svetske zvezde koje su se na kraju potpuno deformisale i koje ne mogu da budu prepoznate na fotografijama od pre dvadesetak godina i sada. Da me Madona pita, rekao bih joj da bude umerenija i da ne pretera u svom daljem transformisanju.

Ukoliko bi posle šest meseci ili godinu dana odustala od novog ubrizgavanja filera kojima je istakla obraze, pop ikona mogla bi da se suoči sa transformisanim licem, ali sigurno ne na način koji bi joj se dopao.

- To nas svi pacijenti često pitaju: “Doktore, da li je istina da fasada može da padne?” Fasada na kući može da padne, na licu ne može, ali postoji psihološki aspekt. Ako je neko imao problem sa borama, problem sa opuštenom kožom i taj problem je rešio filerima, već za 24 sata on izgleda mnogo bolje, njegova “fasada” izgleda novije, zategnutije. Posle šest meseci do godinu dana, kad prestane dejstvo filera, koži se vraća prvobitni izgled - navodi dr Matejin i dodaje:

- Ako vidite tu osobu unutar šest meseci kad je uradila filere, vi kažete: “Jao, kako si se podmladila, kako su ti bore ispeglane, kako si super”... Ako ne nastavi da radi filere, padne joj tonus i nema više filera da podržavaju kožu, izgledaće kao da je ostarila u sekundi, a to se naravno desilo za mesec ili dva. Kad vidite tu osobu, učiniće vam se da je 10 godina starija. Jeste, ali je 10 godina bila starija i pre tretmana, a to se vrlo brzo i lako zaboravi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Eto!

    9. februar 2023. | 17:18

    Naprosto luda baba!

    Podelite komentar

  • Deda

    9. februar 2023. | 11:37

    Pčelarski pripravnik 😂

    Podelite komentar