• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ima 52 godine i počela je da stari "unazad" nakon što je promenila način razmišljanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ono što kažemo sebi je važnije od bilo čega drugog

  • 1

Žena koja danas izgleda "mlađe nego ikad" otkriva kako je počela da stari "unazad" nakon što je promenila način razmišljanja.

Deniz Kirtli je shvatila da želi da napravi ozbiljnu promenu u svom životu nakon što je dobila na težini, zbog čega joj čak i burma više nije pristajala.

Nakon što se ugojila 20 kilograma tokom pandemije zbog perimenopauze - odlučila je da promeni svoj život dva meseca pre svog 50. rođendana. Danas, sa 52. godine svoj izgled pripisuje treninzima snage, ishrani i pozitivnom načinu razmišljanja, što joj omogućava da ima dovoljno energije da "izvuče najviše" iz svog dana.

Svoju transformaciju započela je prijavom kod onlajn kompanije koja joj je pomogla da osmisli plan ishrane i rutinu vežbanja. Brzo se zaljubila u bodibilding - i prijavila na nekoliko takmičenja.

- Zaista možemo da biramo kako ćemo da starimo. Sve je u vašem načinu razmišljanja - rekla je Deniz za Mirror: - Starost i starenje su veoma različite - nema ničeg lošeg u starenju, ja prihvatam svoje godine. Ali reč "star" me tera da razmišljam o padu, i kao da su moje najbolje godine iza mene. Ono što kažemo sebi je važnije od bilo čega drugog. Starim, ali sam jaka i živahna.


Kada je u pitanju njena ishrana, Deniz je izbacila ugljene hidrate i prešla na ishranu fokusiranu na proteine, jedući pet obroka dnevno. Njeni omiljeni obroci uključuju vafle sa visokim sadržajem proteina, losos, salatu od tikvica i ovsene pahuljice sa bananom.

Vežba pet dana u nedelji koristeći bučice i trake za otpor, a svoje fitnes putovanje je dokumentovala na društvenim mrežama. Danas vodi sopstvenu kompaniju za fitnes i ishranu.

Međutim, njen najveći izazov bio je da promeni način razmišljanja u verovanje da može da postigne sve što želi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Do ravnog stomaka za 5 minuta dnevno: Vežbe koje daju odlične rezultate

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Bojan

    4. avgust 2023. | 23:40

    Ja stvarno nisam skoro video bolju ribu. Oduševljen sam. Lepota.

    Podelite komentar