• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Donatela vratila na pistu Đanijevu muzu: Klaudija Šifer zatvorila "Versače" reviju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pripremajući se za reviju, Šifer je prekopala svoju "Versače" arhivu

  • 0
Versace Foto: Tanjug/AP

Samo Donatela zna da začini šou i servira nam nešto više od sjajne nove kolekcije.

Versače muze su se menjale tokom Đanijeve ere, ali ona koja mu se, kako mnogi tvrde, najviše prirasla srcu, jeste Klaudija Šifer.

Nemački supermodel je sinoć bila prvi put na modnoj pisti otkako je zatvorila kolekciju brenda za proleće 2018. zajedno sa Karlom Bruni, Naomi Kembel, Sindi Kraford i Helenom Kristensen.

Šifer se prošetala u zelenoj i srebrnoj haljini sa printom šahovnice do poda. Slip haljina imala je metalik završnu obradu ukrašenu kristalnim perlama i menta zelenu čipku koja je ocrtavala torzo modela. Izgled je završen suptilnim prirodnim izgledom šminke i srebrnim metalik šiljatim štiklama sa mašnom.

Pripremajući se za reviju, Šifer je prekopala svoju "Versače" arhivu.

- Moje omiljene kreacije su u metalik, svetlo plavoj, svetlo roze, zlatnoj kolekciji. To su mini-suknje sa malim džemperima i čizme do kolena u bojama koje se podudaraju sa džemperom, tako da bi to mogao da bude ceo izgled - kaže ona za "Vogue" pozivajući se na kolekciju za jesen 1994. godine.

Šifer, koja je dobila nekoliko komada iz te kolekcije od Đanija i Donatele, donela ih je sa sobom u Milano i nosila ih za fotografisanje pre same revije.

- To je takav flešbek na rane 90-e. Čudna stvar je što danas to možete ponovo nositi. To je današnja moda.

I zaista, Klaudija jeste u pravu - ono što prvo primećujemo jesu palete boja nežnoroze, crna, mint zelena i plava. "Versače" jasno kaže "ne" pantalonama i zamenjuje ih šortsevima. Nema istaknutog logotipa, korseta i zlata, šta više, sve je vrlo minimalistički, ako se to za "Versače" može reći. Kratke haljine bez rukava i čizme do kolena govore o retro estetici, dok je razigrani krojevi i materijali čine modernom. Odlučili su da prekopaju po svojoj arhivi, nudeći atmosferu inspirisanu vintidž komadima. Kolekcija je "Tvigi kodirana" jer haljine A kroja i elegantni kompleti dominiraju asortimanom.

Što se tiče modela - Kendal Džener je bila jedna od prvih zvezda koja je krenula niz modnu pistu. Nosila je belu mini-haljinu sa srebrnim detaljima i imala je belu mašnu u kosi, dok je Điđi Hadid, "Versače" muza, izašla pred kraj u svetlucavoj žutoj haljini. Svakako, Klaudija je ukrala šou.

Donatela se, kao i uvek, pojavila u najvišim potpeticama iz kolekcije - kožnim kockastim čizmama do kolena. I ona je nosila print šahovnice u kombinaciji bež i bele i razigranu mini-suknju. Izgleda da su ove boje dobitna kombinacija za postizanje mladolikog, ali i "clean girl" izgleda.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Otvoren prvi Novi Sad film festival

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota