• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Koliko godina imaju zvezde serije "Seks i grad"? Gde su i šta rade danas?

N. K.

Vreme čitanja: oko 3 min.

25 godina kasnije

  • 0
Seks i grad Foto: Profimedia

Sve do kasnih devedesetih u kinematografiji je pretežno dominirala određena vrsta mizoginije i seksističkog pristupa scenarijima; lik žene je rađen po klasičnom patrijahalnom obrascu ili u potpunoj kontradikciji istom - fatalne zavodnice psihotičnih karakteristika ("Niske strasti", "Fatalna privlačnost", "Poslednje zavođenje").

A onda je 1998. godina izrodila socio-kulturni fenomen po imenu "Seks i grad" koja nam je dočarala samostalne, ambiciozne, uspešne žene koje su pozivale na ista prava koja su dodeljena muškom rodu.

Svaka od nas pronašla je delić sebe u čuvenoj četvorki koju su činile Sara Džesika Parker, Sintija Nikson, Kim Katral i Kristin Dejvis - Keri, Miranda, Samanta i Šarlot.

Od emitovanja prve epizode prošlo je 25 godina, a kultna serija je dobila i nastavak po imenu "And Just Like That", i dok željno iščekujemo narednu sezonu hajde da vidimo gde su i šta rade danas ove holivudske dive.

1. Sara Džesika Parker (58)

Sarah Jessica Parker, Sara Džesika Parker Foto: Tanjug/AP

Nakon serije, Parkerova se usredsredila na nastavak filmske karijere te je tako snimila hitove poput "Did you hear about Morgans?" sa Hju Grantom, "Failure to launch" sa Metju Mekonahijem i mnoge druge.

Sara je takođe iskoristila svoj status modne ikone kreirajući liniju odeće pod nazivom "BITTEN" za "Steve & Barri's brend" i kolekciju cipela za "Nordstrom" pod nazivom "SJP Collection".

Iako je izjavila da nikada više neće raditi televizijsku seriju, ipak se vratila na male ekrane kao gostujući glumac u seriji "Glee" 2012. godine. Potom se oprobala i u drami "Divorce" koja se emitovala na "HBO", a sada je verno pratimo u "And Just Like That".

Sara je srećno udata za glumca Metjua Broderika sa kojim ima troje dece - sina Džejmsa i blizance Marion i Tabita.

2. Kim Katral (66)

Kim Cattrall Foto: Jackie Brown / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Samanta Džons je za mnoge bila glavni lik serije - uloga ove slobodne žene je Kim Katral donela Zlatni globus i pet nominacija za Emi.

Ali otkako je serija završena, Kim se udaljila od reflektora. Iako je glumila u više kanadskih i "BBC" ostvarenja, nijedno nije ostalo zapaženo u istoj meri kao "Seks i grad".

Nažalost, njena svađa sa koleginicom Sarom Džesikom Parker je ono što ju je godinama održavalo na naslovnim stranama.

Međutim, ljubitelji kultne serije imali su priliku da je vide u jednoj sceni poslednje epizode druge sezone koju je na njen zahtev snimila odvojeno od svoje tri koleginice.

Diva se udavala tri puta, a trenutno se zabavlja sa Raselom Tomasom već punih sedam godina.

3. Sintija Nikson (57)

Cynthia Nixon, Sintija Nikson Foto: Arturo Holmes / Getty images / Profimedia

Uloga advokatice Mirande Hobs je u velikoj meri slična Sintijinom karakteru, te je možda to jedan od razloga zašto ju je tako dobro iznela.

Iako su mnogi razočarani razvojom priče njenog lika u nastavku serije, istina je da čak i Miranda koja preispituje svoju seksualnost i okreće se ka ženskom rodu je uveliko povezana sa Sintijinim životom koja je, nakon razvoda sa mužem Denijem Mozesom sa kojim deli dvoje dece, uplovila u vezu a potom i brak sa Kristin Marinoni sa kojom je dočekala još jednog sina.

Niksonova je objavila svoju kandidaturu za guvernera Njujorka 19. marta 2018. Iako je izgubila, zaradila je respektabilnih 35 odsto glasova.

Pored političkog života, Sintija je glumila u predstavama na Brodveju, indi filmovima i klasicima poput „Law & Order“ (za gostujuću ulogu u ovoj seriji osvojila je Emija).

Godine 2020. pojavila se u Netfliksovoj seriji „Ratched“, a trenutno glumi u „The Gilded Age“.

4. Kristin Dejvis (58)

Kristin Davis Foto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

Kristin Dejvis je takođe dobila mnogobrojna priznanja za ulogu Šarlot Jork u čuvenoj seriji - bila je nominovana za Emi, Zlatni globus i SAG nagradu.

Nakon serije, nije se pojavljivala na malim ekranima sve do 2014 godine, iako je imala poneku sporednu ulogu u filmovima, a razlog tome je posvećenost filantropiji i aktivizmu što je glumici od najvećeg značaja.

Ona je ambasador Oksfama (organizacija koja pokriva više međunarodnih dobrotvornih organizacija fokusiranih na okončanje globalnog siromaštva); osvojila je "Viler" nagradu Humanog društva 2010. (nagrada koja se dodeljuje slavnoj ličnosti koja je uložila najveći trud za dobrobit životinja) i pokrovitelj je "David Sheldrick Wildlife Trust" organizacije.

U privatnom životu, Dejvisova se nikada nije udavala, ali je usvojila devojčicu Džemu 2011. godine i dečaka Vilsona 2018. godine.

Poslednjih godina glumila je u Netfliksovim hitovima poput "Deadly illusions" i  "Holiday in the wild", prenosi "Insider".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kad modna ikona postane veganka, bunde zameni salatama

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota