• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naše manekenke Nikolina Vrekić i Marija Žeželj dominiraju na revijama visoke mode u Parizu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Manekenka Nikolina Vrekić ove godine osvojila je piste šetajući za "Dior" i "Šanel". Prošle godine, na svojoj prvoj reviji ikada, nosila je "Pradu"

  • 0
Moda proleće leto 2024 Foto: Pixelformula / Sipa Press, Jana Call me J/ABACA / Abaca Press/ Profimedia

Manekenku i influenserku Mariju Žeželj u svetu mode znamo po učestvovanje na revijama brendova kao što su "Dolče i Gabana", "Elizabeta Franki", "Emporio Armani".

Ove godine, u Parizu, na Nedelji visoke mode, nosila je komade dizajnera Džordža Hobeike kao i Zuhaira Murada.

Hobeika je na ovogodišnjoj "Couture Spring 2024" reviji predstavio kolekciju posvećenu Arapkinjama i arapskoj kulturi, a vidljiv je i omaž pedesetim, šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog veka.

Libanac Zuhair Murad je odao počast ljubavi Feničana prema moru. To je oda svetlosti, talasima, vetru, lepoti mora i mediteranskim zalascima sunca. Kolekcija sadrži mešavinu grčko-rimskih uticaja, može se pohvaliti draperijama, arabesknim dizajnom i kaskadnim lancima na luksuznim tkaninama kao što su kedi krep, šifon, lame lureks, šarmez i saten. Murad je crpio inspiraciju iz kretanja vode i blaga morskih putovanja, sa istaknutom satenskom kimono haljinom od slonovače ukrašenom kristalnim morskim sprejom duž ivica.

Marija je nosila dve Muradove kreacije, od kojih je jedna bila sva u kamenčićima i jasno predstavila dizajnerovu viziju.

Manekenka Nikolina Vrekić ove godine osvojila je piste šetajući za "Dior" i "Šanel". Prošle godine, na svojoj prvoj reviji ikada, nosila je "Pradu".

Ona se sa samo devetnaest godina etablirala kao jedan od najuspešnijih mladih modela na našim prostorima. U belim hulahopkama i naravno, kompletu od tvida, naša manekenka je pokazala "Šanelov" sofisticiran izraz sa dozom elegancije. Cela kolekcija je "baletkor", inspirisana ovom igrom i svakim nonšalantnim pokretom.

Što se tiče "Dior" revije, nosila je reinterpretaciju silueta Kristijana Diora iz pedesetih godina prošlog veka.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Uniforme stjuardesa i stjuarda JAT i Air Serbia kroz vreme

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota