• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Modna nostalgija: Kapri pantalone nam se vraćaju u velikom stilu

O. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savremene verzije dolaze u različitim materijalima, bojama i desenima, pa ih lako možete kombinovati kako u ležernim tako i u formalnim prilikama

  • 0
Merilin Monro Foto: Sunset Box / Allpix Press / Profimedia

Modne piste i garderoberi slavnih nam poručuju – kapri pantalone su se ponovo vratile u modu i to glamuroznije nekog ikad.

Bogate istorije ali i promenljive reputacije, ovaj odevni komad javnosti je prvi put predstavila nemačka dizajnerka Sonja de Lennart 1948. godine. Nazvala ih je po istoimenom slavnom ostrvu napuljskog zaliva koje joj je tada poslužilo kao inspiracija za kolekciju.

Visokog struka i ivica nogavica ispod kolena, bile su sušta suprotnost dotadašnjim modelima. Najpopularnija holivudska kostimografkinja pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka Edith Head, u njima je prepoznala nenametljivu eleganciju ali i komad koji je donosio slobodu pokreta.

Tako su, jedna za drugom, junakinje filmova i slavne holivudske zvezde poput Odri Hepbern u filmu „Sabrina“ i „Praznik u Rimu“, Merlin Monro na naslovnoj strani magazina „Life“ te Elizabet Tejlor i Brižit Bardo, donele kapri pantalonama svetsku popularnost.

Uz baletanke i jednostavne bluze postale su simbol ležernog stila. U kolektivnom modnom sećanju ostale su upamćene i one koje je nosila Žaklin Kenedi Onazis obilazeći Mediteran, a bile su zvezda spota „Papa don't preach“ baš koliko i Madona.

Ove godine u sezoni Nedelja mode najavile su svoj povratak na revijama Tory Burch, Philip Lim, Blumarine, No.21, a na ulicama metropola ponele su ih i slavna lica modne scene poput Pernill Teisbek, Điđi i Bela Hadid kao i Emili Ratajkovski.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Déspi Naka (@despi_naka)
Savremene verzije dolaze u različitim materijalima, bojama i desenima nudeći unikatnost svakoj modnoj kombinaciji. Bilo da se kombinuju sa visokim potpeticama ili patikama, kapri pantalone se lako prilagođavaju kako dnevnom tako i večernjem izgledu.

(Ona.rs/Tamara Kostić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota