• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bojana Ristivojević o nezi tela: Pravim sama prirodne preparate po bakinim receptima, jedno je obavezno

Vreme čitanja: oko 3 min.

Poznato TV lice otkriva kako izgleda njena bjuti rutina

  • 0
Bojana Ristivojević Foto: Privatna arhiva

Novinarka jutarnjeg programa TV Prva Bojana Ristivojević uvek nasmejana je i dobro raspoložena. Kada se kamere ugase, ona postaje sasvim obična žena i majka koja voli da uživa u nekim običnim stvarima. Za Ona.rs Bojana pričala o tome kako se neguje kada je van studija, kako održava kožu lepom i šta je ono bez čega ne može da zamisli dan kada je u pitanju lep ten.

- Gledaoci su navikli da me viđaju sa šminkom jer televizija "traži šminku", neophodno je da imate perfektno ujednačen ten, konturisano lice, oči, usne. Kada sam u programu, uvek sam našminkana, ali privatno gotovo nikad. Čak i kada idem na razne događaje i fotografisanja, trudim se da se minimalno šminkam ili da stavim samo BB kremu. Volim da se negujem, da mi je lice sveže i blistavo. Za mene je to stvar kulture, kao što pazim šta jedem i šta pijem, koliko vežbam, šta čitam, tako i pazim šta stavljam na svoju kožu kaže Bojana i dodaje:

- Sve češće čitam deklaracije na kozmetici koju kupujem, a zapravo sve manje stvari i kupujem. Trudim se da sama napravim razne pilinge za telo, prskalice za kosu, po starim receptima, tradicionalnim receptima naših baka - sa medom, ruzmarinom, kukuruznim brašnom. Imam nekoliko prijateljica koje su vičnije od mene u tome, sa kojima se konsultujem i mislim da je to jako bitno. Da se što više okrenemo prirodi, da razmenjujemo iskustva i da tome učimo i našu decu.

Bojana Paunović Foto: Miša OBRADOVIĆ/PRVA

Iako je godinama na televiziji, priznaje da nema ritual za dobar uzgled već samo redovno sluša svoje telo.

- Nemam neki poseban ritual, osim što težim tome da mi koža lica bude što manje pod šminkom. Čim završim emisiju se umivam, i ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bih prespavala sa šminkom na licu. Imam nešto poput rolera za lice od rozenkvarca, kada imam vremena s tim masiram obraze i čelo, ali ne mogu reći da mi je to ritual, jer ne praktikujem često. Trudim se da se zdravo hranim, ne pijem alkohol, ne pušim, s vremena na vreme uzimam kolagen.

Hello party, Hotel Hajat Foto: Nikola Anđić

Minimalno šminke i prirodni preparati

- Sem BB kreme, olovke za obrve i olovke za usne, ništa više od šminke nemam, tako da je odgovor na ovo pitanje jasan. I BB kremu prvenstveno stavljam zbog zaštitnog faktora koji poseduje, više zbog toga nego zbog ujednačavanja tena.

Za Bojanu je negovana žena svaka koja voli sebe, posvećena i srećna.

- To je žena koja brine o sebi, o svom zdravlju uopšte. Ne samo ona koja ima lepo lice i kosu, nego koja je srećna, zadovoljna, posvećena, dobronamerna, to je za mene negovana zena.

Bojana Paunović Foto: Miša OBRADOVIĆ/PRVA

Navela je naša sagovornica da se sve više okreće prirodnoj kozmetici i da sve manje kupuje gotove proizvode.

- Bezbroj prirodnih preparata koristim, od komovice rakije, raznih ulja, čajeva, meda, kvasca, ruzmarina, sve što sam ikada čula da je za nešto dobro sam probala.

Nije njoj sve u životu kada je reč o lepoti, bilo potaman. Imala je Bojana i probleme. Jedan deo njenog tela joj je posebno bitan.

- S obzirom na to da sam imala velike probleme sa kosom (nekoliko puta uzastopno sam je farbala, iz plave boje išla u crnu, a onda izvlačila pramenove, pa skidala boju, onda opet farbala, šišala...) nekoliko meseci mi je to bilo primarno. Definitivno sam poslednjih meseci najviše novca i vremena trošila na to da mi kosa bude zdrava.

Bojana Ristivojević Foto: ATA Images

- Negujem je kao svaka prosečna žena, jedina razlika je što na televiziji imamo frizere, pa u danima kada radim jutarnji program oni mi prave frizuru, inače najčešće sama operem i osušim kosu za manje od pola sata. Volim i kada je puštena i kada je podignem u punđu, mada tokom leta i vrelih dana prednost dajem punđi.

Savet svim ženama za negovanje tela

- Savet za žene je da počnu da se neguju od tinejdžerskih dana, da hidriraju svoju kožu što prirodnijim preparatima. Ne moraju težiti skupim preparatima, jer ne znači da je sve skupo i kvalitetno. I da, da nikada ne odu na spavanje sa šminkom na licu i da uvek ali uvek koriste zaštitni faktor!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vukayla o inspiraciji za prvu pesmu: "Žene nisu dame kad su besne"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota