• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marijana sa svojim timom pravi remek-dela: Čuvaju pletenje od zaborava

Vreme čitanja: oko 2 min.

Napravljeno u Srbiji, s ljubavlju!

  • 0

Tradicionaln srpsko pletivo ponovo osvaja modne prestonice sveta, a u unikatne i luksuzne rukotvorine upleteni su ljubav, talenat, vizija i duša naše najlepše Srbije.

Marijana Andrić poreklom je iz Pančeva. Sa sedam godina seli se u Grčku u kojoj je odrasla, a potom i osnovala svoju porodicu. Marijanin prosfesionalni odnos sa modnom industrijom počinje dosta rano, u porodičnoj kompaniji u Grčkoj, gde je učila procese neophodne za funkcionisanje jednog uspešnog modnog brenda.

Sedam godina bila je i menadžer prodaje poznatih modnih brendova. Po povratku u Srbiju, Marijana se susreće sa dugom tradicijom pletenja na ovim prostorima, a upoznavši pletilje, njihov talenat, ljubav i predanost ka svakoj brižno ispletenoj niti, odlučuje ne samo da pokuša da sačuva dragocenost ovog ručnog rada, već i da ga oživi i osavremeni.

U misiju oživljavanja pletenja, a sa idejom o modernom srpskom brendu koji će biti prepozant u celom svetu, Marijana je krenula sa svega par pletilja, a potom ih je okupljala, tražeći ih širom Srbije, kako bi, naposletku, kreirala jedinstveni "Maridruna" tim.

Želja Marijane i "Maridruna" brenda postala je dugoročna misija revitalizacije starih zanata i podsticanja lokalnog preduzetništva žena u Srbiji, kao zemlje koja neguje i poštuje svoju tradiciju i nasleđe.

"Maridruna" tim čine žene sa velikim iskustvom u pletenju koje su svojim požrtvovanošću i pažnjom, zajedno sa Marijanom, fokusirane na celokupan proces proizvodnje, gde se svako vlakno tretira sa mnogo ljubavi, ne bi li se napravio pre svega jedinstven, ali i luksuzan, ručno pleteni proizvod modernog dizajna.

Marijanina krajnja želja je da se što više mladih žena zainteresuje za tradiciju i očuvanje pletenja i da ovo važno nasleđe naše zemlje ne samo opstane već i da se razvija i bude jedan od prepoznatljivih simbola Srbije širom sveta i u vremenima koja dolaze.

Danas brend "Maridruna" izvozi svoja ručno rađena remek-dela u skoro sve zemlje sveta: USA, Kanadu, Australju, UAE, Brazil, Grčku, Italiju, Nemačku, Holandiju, Belgiju, Norvesku, Francusku, Japan, Englesku, Irsku, Poljsku i Dansku i sve sa potpisom: MADE IN SERBIA.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota