• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je muškarcima najbitniji: Žena, majka ili ćerka?

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovakve ankete postale su veliki trend u svetu, a muškarci su većinski ovako rasporedili tri velike ženske figure u njihovim životima

  • 1
Porodica, tašta Foto: Shutterstock

Neosporno je da ne treba da postoji takoreći takmičenje u tome ko je najbitniji u životu neke osobe. No, trenutno su na snazi ankete koje muškarce postavljaju na veoma težak zadatak.

"Žena, majka i ćerka - poređajte ih po važnosti" - glasi ovaj izazov. Na ovo pitanje ne moraju odgovarati samo oženjeni muškarci sa ćerkama, već i oni slobodni koje će možda tek sačekati uloga muža i oca ćerke. U slučaju da ispitanik još uvek nije ostvaren u pomenutim ulogama, osoba koja intervjuiše im daje slobodu da zamisle i poređaju po važnosti.

Ovo je pokrenulo veliku polemiku na mrežama, a iako se ipak čini teškim pitanjem, odgovori su mnoge iznenadili.

Naime, u najčešćem slučaju muškarci su na prvo mesto stavljali svoje majke, a onda su se premišljali i "znojili" da li za njihovom majkom treba staviti ženu ili ćerku. Naravno, nema svako poređane ista načela i pitanje jeste postoji li tačan odgovor, no, očigledno je da se mnogi ne vode onim da su "deca sve na svetu".

@_charctv “Wife replaceable”🫣 #jmudukes #tailgate #collegefootball #gameday #espncollegefootball #teeandcharctv ♬ original sound - CharcTV

"Prvo moja majka, jer je to žena uz koju sam odrastao i koja me je odgajala da budem čovek kakav jesam"; "Moja mama mora na prvo mesto, jer me je donela na svet i sama odnegovala"; "Majka na prvom mestu, jer je supruga zamenljiva" - ovo su najčešći odgovori ko je na prvom mestu u srcu mnogih muškaraca u ovim anketama.

Kao drugi najčešći odgovor je da ćerku stavljaju na prvo mesto, ali je supruga rangirana uglavnom na poslednjem.

Komentari su zaista razni na ovim videima, ali mnogi navode da je "najispravnije" staviti dete na prvo mesto, ali i suprugu za detetom.

- Mene je majka odgajala da čuvam svoju porodicu, ženu i decu. Znam da bi ona izabrala mene, a ne svog oca ili svoju majku kao prvu najbitniju osobu. Zašto ja ne bih mogao da onda učinim isto i izaberem svoju porodicu kao najbitniju? - glasio je jedan od popularnijih komentara.

Porodica, tašta Foto: Shutterstock

Takođe, mnogi su se dotakli teme i pojma "mamin sin" i smatraju da se sve češće danas majke svojim sinovima "nameću" njihovu nezamenljivost i, naravno ne nužno iz te namere, žele da im daju doznanja da će one "uvek biti tu za njih".

Iako su majke najčešće tu da prođu razgovore, kao i većina roditelja, o raskidima još u tinejdž-dobu deteta, mnogi to u drugim anketama pominju kao razlog zašto biraju majku pre supruge - "jer je ona bila tu i kad je raskidao, pa će tako biti uz njega i kad se razvodi", kako bi se bolje prevelo ovo razmišljanje.

Čitaoci, koje je vaše mišjenje o ovome?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dragana se 18 godina borila da postane majka, a onda je putem VTO rodila preslatku Mariju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike On

Komentari

  • Перагеније

    11. jul 2024. | 10:58

    А швалерка?...

    Podelite komentar