• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li možete da prepoznate ove poznate glumce iako su druge boje kože? AI je stvarno prevazišla sebe ovaj put

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Interesantno je kako, uprkos očiglednim razlikama u fizioniomiji, svaki lik nam je i dalje dobro poznat

  • 0
Atraktivni muškarac, silueta Foto: Shutterstock

Veštačku inteligenciju su mnogi prigrlili kao izuzetno korisnu stvar, dok drugi beže od nje kao "đavo od krsta". Nema sumnje da u kreativnom smislu, AI zaista nudi nebrojeno mogućnosti koje i brza rešenja, zbog čega više nego dobrodošla u svetu medija i umetnosti.

Međutim, ljudi ko ljudi, ne mogu da se odupru znatiželji i često se zaigraju, pa tako pored nekih korisnih informacija koje poukušavaju da izvuku iz AI, poput kako je izgledao Isus, ili recimo Jelena Trojanska, imaju i neobične porive da vide kako bi izgledao alternativni svet.

Tako je nekome palo na pamet da se poigra sa AI i utvrdi kako bi neke od najpoznatijih likova na svetu, poput holivudskih glumaca (i dve glumice) izgledali da su - druge rase. Fenomenalne fotografije koje veoma verno prikazuju afričke amerikance, zapravo su neke od najprepoznatljivih portreta čuvenih filmskih zvezda, i ono što je najzanimljivije - zaista ih prepoznajemo.

Slike možete videti ovde, ali nemojte da varate, jer smo imena napisali nešto niže. Deo zabave je upravo u tome da vidite koliko boja kože - ništa ne znači.

Na prvoj fotografiji je niko drugi do holivudski lepotan - Bred Pit. Druga osoba je crni alter ego Benedikta Kumberbat, a onda sledi neverovatni Kijano Rivs. Leonarda di Kaprija bi svako preoznao, ali nas je Tom Kruz malo namučio. Crna verzija Džona Depa i njegova neverovatna sličnost sa afričkoameričkim glumcem Kirkom Hemetom nas je zaprepastila, ali za kraj, dve filmske dive Džulija Roberts i Anđelina Džoli - su nas ostavile bez daha.

Da li ste ih prepoznali i sami bez pomoći?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kloniranje glasa veštačkom inteligencijom: Koliko zapravo zvuči kao prava osoba?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On