• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na današnji dan je rođen 2Pac: Reper mekog srca koji je mnoge citate i pesme posvetio ženama

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neke od najvažnijih i najpoznatijih Tupakovih pesama inspirisane su ženskim prisustvom u njegovom životu

  • 0
Tupac Shakur, Tupak Šakur Foto: Columbia Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia

Tupak Šakur (2Pac) - čovek zbog kojeg i dan-danas mnoga deca neguju rep muziku i hip-hop kulturu, nose kačete okrenute na drugu stranu, čovek koji i dalje živi kroz pesme, rime, filmove i knjige, rođen je na današnji dan pre 51 godinu.

Umetnik, pesnik i glumac - bila su samo neka od njegovih zvaničnih zvanja, međutim, kako je i sam isticao, pre svega ovoga, on je bio sin i brat.

Većina njegovih pesama se bavi odrastanjem u nasilju i siromaštvu geta, zatim rasizmom kao i obračunavanjem sa drugim reperima. Ali, i pored tema koje su obežile njegov život koji je okončan kada je imao samo 25 godina, 2Pac je nekoliko pesama i citata posvetio ženama.

Neke od njegovih najvažnijih i najpoznatijih pesama inspirisane su ženskim prisustvom u njegovom životu.

U pesmi "Dear mama", on svojoj majci Afeni Šakur pokazuje ljubav izražavajući zahvalnost za sve što je ikada učinila za njega.

Tupac Shakur Foto: Profimedia/MediaPunch/BACKGRID/Backgrid USA

- Moram da zahvalim Gospodu što si me stvorila. Ne postoji način da ti se zahvalim, ali moj plan je da ti pokažem da te razumem. Cenjena si - glase samo neki od stihova koje je reper uputio svojoj majci.

Njegova pesma "Keep Ya Head Up" podstiče sve žene da budu jake, nezavisne i beskompromisne sa onima koji im ne pokazuju dovoljno ljubavi.

- Budući da su nas sve rodile žene, dale nam imena i živote, pitam se zbog čega im išta uzimamo, zašto ih silujemo, zašto ih zamrzimo kada postanu naše? Mislim da je vreme "da ubijemo" za svoje žene, da budemo realni, da im pomognemo da zacele, jer ukoliko to ne učinimo, imaćemo čitave generacije dece koje će mrzeti žene, a imati decu. I s obzirom na to da muškarci nemaju mogućnost rađanja, mislim da ne treba da imaju ni pravo da govore ženama kako, kada i gde će rađati decu - rekao je u pesmi "Keep Ya Head Up".

Pored njegovih pesama, poznate su i izjave repera o ženama:

  • "Žena te je donela na ovaj svet, tako da nemaš pravo da je ne poštuješ."
  • "Čovek koji ne poštuje svoju majku, nikada neće moći da poštuje svoju ženu."
  • "Pišem neke pesme o lošim ženama, ali to ne znači da mrzim žene. Napisao sam pesme koje pokazuju veliku ljubav i poštovanje prema ženama. Pesme koje govore o snažnim, poštenim ženama i njihovom bolu."
  • "Oprosti, ali ne zaboravi, devojko, drži glavu gore. I kada ti kaže "nisi vredna" ne veruj mu. A ako ne može da nauči da te voli, trebalo bi da ga ostaviš."

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On