• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Podmornica i zaranjanje su njena svakodnevica: Neustrašivo se nosi sa poslom u kome dominiraju muškarci

Vreme čitanja: oko 3 min.

Neš je dobila neverovatnih 17,9 miliona "TikTok" pregleda na snimcima koji prikazuju njene svakodnevne dužnosti kao potpilota podmornice

  • 0

Svakodnevno pilotiranje turističkom podmornicom u dubine mora i okeana nekima može zvučati opasno - posebno nakon podvodne implozije "Titana" koja je u junu odnela živote pet istraživača opsednutih Titanikom.

Ali ovoj neustrašivoj devojci to je svakodnevica.

- To je najbolji posao na svetu - pohvalila se kopilot podmornice Britani Neš (24), koja živi u Honoluluu na Havajima.

Njeno plovilo, Atlantis 14, poštuje se kao najveća turistička podmornica na svetu. Funkcionisao je kao atrakcija za posetioce na Havajima 37 godina bez incidenata.

- Stvarno volim da budem pod vodom i da viđam morska stvorenja svaki dan. Prizori poput morskih kornjača jednostavno nikada ne zastare.

Nakon pandemije, brineta rodom iz Melburna u Australiji, sa diplomom grafičkog dizajna, preselila se na Havaje kako bi ostvarila svoj san da živi u tropskom predelu i radi na vodi.

- Oduvek sam želela da živim negde u tropskim krajevima i da radim na brodu, ali sam odlučila da prvo dobijem diplomu - rekla je, priznavši da sticanje diplome grafičkog dizajna nije bilo u potpunosti povezano sa njenim egzotičnim težnjama.

- Posle kovida i svega ostalog zaista sam morala da istražim taj deo svog sna. Dakle, odselila sam se i prijavila se za gomilu poslova na brodu.

@asian.barbiee Replying to @Killian_ZL1 ♬ original sound - Brittany Nash

Bez sreće u dobijanju pozicije na brodu, Neš je na kraju dobila posao u Atlantis Submarines Hawaii, piše "The Post".

Neš je dobila neverovatnih 17,9 miliona "TikTok" pregleda na snimcima koji prikazuju njene svakodnevne dužnosti kao potpilota podmornice.

- Spremam podmornicu za naš prvi zaron - objasnila je u snimku, nudeći digitalnoj publici pogled na unutrašnjost plovila, kao i na dubokomorska stvorenja koja primećuje sa prozora tokom svakog podmorskog izleta.

Ali njen posao iz snova nisu samo divlje ture i sunčanje - ona ​​često mora i da se malo isprlja.

- Stvari nisu uvek tako glamurozne kako izgledaju. Ljudi dobijaju morsku bolest i očigledno je da smo mi ti koji to moramo da očistimo. Ponekad će se toaleti začepiti, a mi i to popravljamo. Može biti teško.

Pored održavanja plovila, Neš redovno radi intenzivan ručni rad tokom svojih napornih smena od 10 do 12 sati. I iako su zadaci naporni, ona je zahvalna na uticaju koji su imali na njenu građu.

- To je takođe prilično fizički posao, ali pretpostavljam da su prednosti definitivno veće od toga jer je tako zabavno - rekla je Neš, koja je sada, kako kaže "10 puta jača" nego što je bila kada je dobila posao.

- Razmišljala sam o tome da idem u teretanu kada sam se preselila ovamo, ali posao je toliko fizički da mi nije bilo potrebno. Kada su moji roditelji došli da me posete, oboje su rekli: "O moj Bože, imaš toliko mišića" - prepričava.

Bez obzira na njenu novootkrivenu snagu, Neš kaže da je biti jedna od retkih žena kopilota podmornice posao koji se radi iz ljubavi.

- Može biti zastrašujuće raditi na podmornici kada je to industrija kojom dominiraju muškarci - rekla je ona, napominjući da se pridržava istih profesionalnih standarda kao i dva glavna muška pilota podmornice.

- Ali zaista je lepo kada vidim devojčice kako dolaze i žele da se slikaju sa mnom - dodala je Neš.

I njeno radno mesto poštuje njenu žestoku radnu etiku.

- Nisam diskriminisana niti mi je rečeno da radim manje zato što sam žena. To je fantastično mesto za rad zbog toga. Morate samo da verujete da ste sposobne kao i muškarci, ako ne i bolje - zaključuje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Iva je najlepša vozačica tramvaja: Izgleda kao model s Instagrama, momci trče da kupe kartu kod nje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona