• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Maja Ognjenović, biser srpske odbojke: Posvećena je sportu, medaljama i suprugu Danilu

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lepa Zrenjaninka će na predstojećim Olimpijskim igrama nositi zastavu Srbije

  • 1
Maja Ognjenović Foto: Instagram.com/majaognjenovic10

Odbrojavamo dane do početka Olimpijskih igara u Parizu. Zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nosiće odbojkašica Maja Ognjenović sa vaterpolistom Dušanom Mandićem.

Maja je rođena u Zrenjaninu 1984. godine. Karijeru na poziciji korektora je počela davne 2002. godine u zrenjaninskom "Poštaru", odakle je otišla u Crvenu zvezdu. Odatle ju je put naneo u inostranstvo, gde je nastupala za brojne klubove, a danas je član "Skandićija", kluba u Firenci, piše "Vikipedija".

Reprezentacija

Od 2005. godine je član reprezentacije i nema šta nije osvojila.

Četiri puta je nastupala sa Srbijom na Olimpijskim igrama. U Riju je sa saigračicama 2016. osvojila srebrnu medalju, dok je u Tokiju to bila bronza. Ujedno, dva puta je osvajala i Evropsko prvenstvo, kao i tri zlatne i jednu bronzanu medalju Evropske lige. Nekoliko puta je odnela titulu najboljeg tehničara i igrača utakmica.

Privatni život

Dugo je bila u emotivnoj vezi sa jednim od najboljih srpskih košarkaša Milošem Teodosićem. Naime, uplovili su vezu 2008. godine, posle dve godine su se verili, ali su se 2013. rastali.

Posle ovog raskida, Zrenjaninka je ušla u vezu sa bivšim vaterpolistom Danilom Ikodinovićem, sa kojim je jako brzo počela zajednički život. Jedno drugom su bili uvek podrška. Venčali su se za Novu godinu, 2016. i od tada su u srećnom braku, piše "Biografija.org".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Maja Ognjenović za Telegraf: Turska je napravila uspešan sistem i to im se isplatilo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Branislav Simanic

    13. jul 2024. | 15:44

    Maja je pravi primer vrhunskog sportiste i čoveka. Pravi je izbor za nošenje zastave Srbije na Olimpijskim igrama. Živela Srbija 🇷🇸

    Podelite komentar