• 0
 ≫ 

Posle tri pobačaja zatrudnela dok je bila trudna: "Ovo je čudo i nagrada za sve što sam prošla"

 ≫ 

Dečaci su rezultat superfetacije, neverovatno retke pojave u kojoj se druga trudnoća desi nekoliko dana ili nedelja posle prve

  • 0

Kara Vinhold (30) i njen suprug Blejk (33) iz Teksasa, postali su roditelji blizanaca Kolsona i Kajdena u oktobru 2021. godine. Iako rođeni istog dana, dvojica dečaka začeta su u razmaku od nedelju dana.

Dečaci su rezultat superfetacije, neverovatno retke pojave u kojoj se druga trudnoća desi nekoliko dana ili nedelja posle prve.

- Zatrudnela sam dok sam bila trudna. Zbunjeno sam pitala doktora da mi objasni o čemu je reč - priseća se mlada mama.

On je objasnio da su jajne ćelije oplođene sa nedelju dana razmaka.

- Čvrsto verujem u to da je čudo koje mi se dogodilo bilo nagrada za sve što sam prošla pre ove trudnoće. Ja drugog objašnjenja nemam, jer u našim porodicama nema blizanaca i verujem da je ovo bila "nadoknada" za bliznace koje sam izgubila. Zatrudnela sam na potpuno prirodan način.

Kara i njen muž Blejk sanjali su o proširenju porodice odmah posle rođenja njihovog sina Vajata 2018. godine. Ipak, sudbina je imala druge planove, jer je Kara 2019. godine imala spontani pobačaj, a potom i 2020. i tada je jedva preživela.

- Sećam se da sam ležala i ustala sam da odem do kupatila. Prokrvarila sam i pozvala doktora za savet, a on je rekao da je to normalna pojava. Ipak, moj muž je insistirao da odem u bolnicu. Tamo su mi saopštili da bi, da sam ostala još pola sata kod kuće, sigurno izgubila život - rekla je ona.

Zbot toga je, kaže, imala strah da ponovo zatrudni, ali je želja za proširenjem porodice bila mnogo veća.

U februaru 2021. godine je saznala da je ponovo trudna, ali je već četvrti dan izgubila bebu. Mesec dana kasnije, Kara je zatrudnela ponovo, na prvom pregledu je bila samo jedna beba, ali je u toku pregleda u sedmoj nedelji saznala da su tu dve bebe i da nosi blizance, te da je prva začeta nedeju dana kasnije od druge.

Kara kaže da je bila preplavljena emocijama, da su se smenjivali zbunjenost i sreća, a da je njen suprug bio šokiran.

Bebe su inače rezultat dve različite trudnoće, ali se smatraju bliznacima, jer su rođene u toku istog porođaja. U 35. nedelju trudnoće, rođen je Kolson, a šest minuta kasnije i njegov brat Kajden, prenosi Daily Mail.

Video: Šokantno priznanje: Nije znala da je trudna do 50 minuta pred porođaj

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica