• 5

"Rekla sam deci da Deda Marz ne postoji, ne želim da ih lažem"

Ova majka kaže da, ako smatramo da su poverenje i poštenje najveće vrline, kako onda možemo decu da učimo da Deda Mraz postoji?

  • 5

Jedna mama blogerka izjavila je kako je svojoj deci rekla da Deda Mraz ne postoji jer odbija da ih laže o bilo čemu.

Džodi Kit (27) je za "Jam Press" dala kontroverznu izjavu o tome da priča o Deda Mrazu pruža kontradiktorne poruke deci, prenosi "Nypost".

- Ako smatramo da su poverenje i poštenje najveće vrline, kako onda možemo da pogledamo svoju decu u oči i kažemo im da magični čovek koji leti nebom u sankama, donosi poklone u naš dom - pita se ova mamam iz Engleske.

- Ne lažem i neću da lažem svoju decu - smatra.

Ona kaže kako njen trogodišnji sin i 16-mesečna ćerka i dalje uživaju u prazničnoj atmosferi i bez posete najveselijeg stanovnika sa Severnog pola koji je, kako smatra ona, za decu stranac.

- Učim ih da budu obazrivi sa nepoznatim osobama, a onda stranac dolazi nepozvan u našu kuću. Ili treba da kažem deci da je uredu da sednu u njegovo krilo.

- Ja lično ne bih mogla da lažem decu oko toga ko je upakovao poklone, ko ih je kupio, ko je jeo kolače i pio mleko - objašnjava ova mama, koja otkriva i da je odrastala u kući u kojoj se nije cenila istina što je dovelo do dugoročnih problema sa poverenjem.

Ona kaže kako je zajedno sa verenikom objasnila deci i da je i Vila Zubić samo fikcija, ali uprkos tome ona tvrdi da deca i dalje imaju jake kreativne impulse.

- Iako imam svoje mišljenje, objasnila sam deci da ne treba da idu okolo i drugoj deci pričaju da je Deda Mraz izmišljen, jer poštujem individualne želje svakog roditelja - zaključila je ona.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Marina

    27. decembar 2022. | 09:33

    Pametnica. Mora da je ima neke traume, pa se sveti ovako deci. Kad budu malo veća sama će shvatiti, a šta je ova. Pronašla rupu na saksiji.

    Podelite komentar

  • Lik

    27. decembar 2022. | 09:51

    A sta ih to lažeš. Deda mraz postoji. Evo primer, da li dobijaju deca u Beogradu vaučere za novu godinu? Dobijaju. Šta je to nego deda mraz. Nisu sva deca ista, i ja sam znao kad sam bio mali da ću za svetog Nikolu I za novu godinu dobiti poklone i za mene je to deda mraz. Dal ih platili moji roditelji ili neko treći nema veze to je deda Mraz i uz sve te sjajkave ukrase lepo raspoloženja meni je i sad lepo. Tako da umesto što si požurila da ti deca budu "odrasli ljudi" znaj da si pogrešila. Svako neka razmisli zašto žuri da mu dete odraste. Mislite deca ne znaju da deda mraz ne postoji. U stvari kad bolje razmislite deca prevare odrasle pa ih pitaju hoće deda mraz da mi donese nešto a u stvari misle da li cu dobiti nešto za novu godinu i tako deca na šarm prevare odrasle... I treba. Deca igraju svoju bezazlenu igranku i neka se kolo vrti dok je sveta .

    Podelite komentar

  • Margit

    27. decembar 2022. | 14:37

    Sta da vam kaze moja snaha preko sina rekla mi je da ne donosim poklon deci za Novu Godinu, mogu pre i posle za BOZIC ali za NGodinu ne jer Deda mraz ne postoji tako uci decu. Kucu je ukrasila, ima sneska belica i sve drugo Deda Mraza nema. Sta mogu moram da slusam. Ja bih rekla za svaki pocetak NGodine kupicemo nesto novo i ne mora da se spominje DMraz. Aliiiii

    Podelite komentar