• 9

Dr Tamara i njen suprug zavoleli su se na poslu: Prve reči Brazilca na srpskom bile su: "Ja sam iz Zemuna"

Doktorku Tamaru je osvojio rečima "Ti si lepa devojka", a njima nije trebalo mnogo da shvate da ljubav ne poznaje nikakve barijere, a ponajmanje one jezičke

  • 9

Doktorka Tamara Redža bila je naš gost i za Ona.rs otkrila dosta toga o svom životnom pozivu, plastičnoj hirurgiji i dostignućima, o svom životu u Brazilu i kulturološkim razlikama. Oni koje prate dr Redžu na "TikToku" već znaju da se ona i njen suprug dr Žozinaldo Martins ne razdvajaju i da su jedno drugom podrška, kako privatno, tako i poslovno.

Dr Martins je svojoj dragoj davao podršku iza kamera, a onda su njih dvoje u tandemu govorili o svojoj vezi i o tome kako je jedan Brazilac zavoleo Srbiju.

Nakon tri meseca zabavljanja, pri prvoj poseti Srbiji i kući dr Redže, dr Martins je bio odlučan u svojoj nameri da sa svojom devojkom, koja mu je donedavno bila samo koleginica, provede ostatak života. Zaprosio ju je u njenoj porodičnoj kući, a dr Tamara kaže da je to bilo jako hrabro od njega.

Budući da je toliko zavoleo Srbiju i uvideo lepotu pravoslavne vere, kulture i običaja, poželeo je da svadba bude u Srbiji. Kaže da će iz Brazila sigurno doći oni najbliži članovi porodice, ali i prijatelji kojima nije problem da prelete okean kako bi proslavili njihovu ljubav. Neki su već posetili Beograd u želji da vide sve ono što je oduševilo dr Martinsa.

Njih dvoje su se obreli u Srbiji i za vreme božićnih praznika, pa je dr Žozinaldo Martins bio položajnik u čak tri kuće i svojski se trudio da zapamti reči "mantre" kojea se izgovara pri paljenju badnjaka.

"Ja sam iz Zemuna", bile su njegove prve izgovorene reči na srpskom, a sada sa ponosom izgovara i "Ja sam Srbin". Otkrio nam je i da je saznao da se Srbi smatraju Brazilcima Evrope i da nismo toliko različiti.

Doktorku Tamaru je osvojio rečima "Ti si lepa devojka", a njima nije trebalo mnogo da shvate da ljubav ne poznaje nikakve barijere, a ponajmanje one jezičke. Dr Redža vešto vlada portugalskim, a dr Martins svakim danom uči srpski. Iako kaže da je mnogo težak, dok uz sebe ima učitelja poput dr Tamare - sve je lakše.

Ceo intervju sa dr Redžom i dr Martinsom pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Doktorka Tamara Redža za Ona.rs o svom životu i radu u Brazilu

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Pp

    19. januar 2023. | 18:02

    Našim ženama je samo bitno da nije Srbin, tako imaju osećaj da su uzvišene.

    Podelite komentar

  • Ivana

    19. januar 2023. | 16:55

    Koliko su slatki i zaljubljeni...kao deca🥰🥰🥰

    Podelite komentar

  • Zoran

    19. januar 2023. | 18:23

    Staro pravilo - lepe žene biraju ružne muškarce!

    Podelite komentar