• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pastelno-ružičasti raj: Sofija je svoj dom pretvorila u "veliku ružičastu barbi-kolibu"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Majka dvoje dece počela je da farba zidove od magnolije u ružičasto i stvara svoju bajkovitu viziju za pastelni dom iz bajke

  • 0

Ponekad "uradi sam" projekti jesu jedini način da zapravo dobijete ono što ste zamislili. Niko sem vas ne može da bolje sprovede viziju u delo. Naravno, ovo važi za sitne projekte, ali jednoj Sofiji je čak za rukom pošlo da svoj dom sama pretvori u ružičasti raj.

Sofija Ferari-Vils (35)  iz Kembridža, kupila je vikendicu iz 1960-ih sa suprugom Krisom (42), menadžerom prodaje, u oktobru 2019. Majka dvoje dece počela je da farba zidove od magnolije u ružičasto i stvara svoju bajkovitu viziju za pastelni dom iz bajke.

U martu 2020. počela je da postavlja fotografije svog pastelnog doma na "Instagram" i napustila je  svoj stalni posao babice u aprilu 2021. da bi se bavila uređenjem enterijera nakon što je dobila 310.000 pratilaca na ovoj društvenoj mreži. Dom je sada pastelno-ružičastiraj opremljen kupatilom sa sirenama, šumskom igraonicom, "kancelarijom" za sladoled i kućicom na drvetu za njene ćerke.

- Ja sam zaluđenik za pastelne stvari i stvari u stilu slatkiša - kaže Sofija.

- Uvek sam bila kreativna, ali zaključavanje za vreme pandemije mi je dalo priliku da se potpuno promenim. Ja sam babica i inspiraciju sam crpila iz tuđih domova. Imala sam potpunu promenu u karijeri, ali trenutno sam fokusirana na ukrašavanje i kreiranje sadržaja.

Sofija je počela renoviranjem kuće roze farbom, a njenom mužu Krisu (42) nije bilo potrebno mnogo ubeđivanja da dopusti svojoj ženi da ostvari svoju viziju kuće od slatkiša.

- Kada sam prvi put upoznala Krisa, on je nosio roze džemper. Voli srećnu atmosferu i podstiče me da istražujem svoju kreativnost. Neko mi je rekao da je moj dom velika ružičasta barbi-koliba - dodaje ova kreativna žena.

Na nameštaju je uštedela mnogo, najpre kupujući polovan preko interneta i kasnije na reparacijama koje je sama radila.

Magija se nastavlja u kupatilu u prizemlju sa mističnom temom sirene.

Pre nego što je Sofija sve promenila, hrastova kuhinja bila je narandžasta, sa pločicama od terakote i tamnim granitnim pločicama. Obojila ju je u lila i dodala ružičaste pločice.

U hodniku su zidovi zeleni, roletne roze, dnevna soba je ogroman prostor sa žutom i pink ugaonom sofom.

Igraonica je na šumsku temu - sa tapetama od drveta i tirkiznim plafonom, dok soba jedne od ćerki  ima motiv na zidu koji je Sofija sama oslikala.

- Zaista je čudno, naslikala sam planinski venac sa malim letećim balonima. Nismo znali da li ćemo imati devojčicu ili dečaka, ali mi se dopala ideja da letimo u vazdušnom balonu - iskrena je Sofija.

Soba druge ćerke je cvetna, sa nazubljenim krevetom i zidovima od mente zelene boje.

- Naslikala sam cvetni mural na njenom zidu, a ona ima luster od perli i ružičaste pom-pom zavese - objašnjava ova kreativna mama.

Sofijina kancelarija je na temu sladoleda, podest je ukrašen leptirima sa ombre ružičastim stepenicama.

- Naša soba ima lepe cvetne tapete i cvetnu posteljinu. Plafon je žute boje sunca, a zidovi su kalamin ružičasti - navodi Sofija.

Napolju je porodica stvorila svoju baštu iz snova sa kućicom na drvetu obojenom u roze i zeleno. Sofijina ćerka Klemi deli maminu strast prema svemu što je ružičasto.

- Klemi očekuje da sve bude ružičasto, a ako nije, zaista je razočarana. Mislim da smo uštedeli od pet do 10 hiljada funti radeći sve sami.

Sofijini saveti za ukrašavanje uključuju prikupljanje inspiracije u kreiranju tabli raspoloženja i korišćenje testera na zidovima koje planirate da krečite ili oslikavate.

Takođe je pozvala ljude da se ne plaše farbanja i lepljenja tapeta i rekla da postoji mnogo pristupačnih prodavnica u kojima se mogu kupiti, piše "Daily Mail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Par pokreta četkicom do nove dekoracije doma

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica