• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužila je doktora svoje majke zato što je dozvolio da se porodi: Ona snosi posledice pogrešno vođene trudnoće

Vreme čitanja: oko 1 min.

Loše vođena trudnoća njene majke je slučaj na kome je dobila milione

  • 0
Ivi Tombs Foto: Instagram/@evie.toombes

Ivi Tombs je dvadesetogodišnjakinja koja vodi svakodnevnu borbu sa spinom befidom, urođenim deformitetom kičmenog stuba i kičmene moždine.

Ivi je zaokupila pažnju medija kada je odlučila da podnese tužbu protiv dr Filipa Mičela, smatrajući ga krivim za njeno rođenje. 

Naime, borba sa ovom bolešću nimalo nije laka. Ivi je svakodnevno podložena terapijama i 24 sata provodi priključena za neku medicinsku tubu.

Za ovakav način života okrivila je dr Filipa, koji je vodio trudnoću njene majke, ali po njenom mišljenju sasvim pogrešno. Zato je odlučila da ga izvede na sud.

Kako Ivi tvrdi, da  je doktor rekao njenoj majci, Kerolajn, da treba da konzumira folnu kiselinu kako bi što više umanjila rizik da njeno dete boluje od spine bifide, njena majka ne bi ni nastavljala trudnoću. Dakle, Ivi ne bi ni bila rođena. Umesto toga, trudnoća joj je vođena dijetama.

Sudija koji j vodio slučaj se složio sa činjenicom ne bi došlo do ovoga da je Ivina majka znala određene stvari na vreme i da je savetovana kako treba.

Obzirom da su svakodnevne terapije, kao i lečenja koja će trajati do kraja Ivinog života, izuzetno skupa, Ivi je odlučila da potraži pravdu za situaciju kroz koju prolazi. Na njenom "Instagram" @evie.toombes profilu upoznala je internet sa njenim putem prihvatanja sebe .

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Evie Toombes (@evie.toombes)

Sudija je po zakonu i njegovoj proceni odlučio da Ivi nagradi velikom odštetom u iznosu od nekoliko miliona, što će joj pomoći u plaćanju svog lečenja. 

Ivi je nastavila da se bori, ali svakoga dana sa sve uzdignutijom glavom. Redovno posećuje ranč konja sa svojom majkom i bavi se jahanjem iako ide na terapije i dalje, prenosi "Thesun.co.uk"

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ne veruju joj da je u 7. mesecu: Kad joj vidite stomak ne biste pomislili da je trudna uopšte

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica