
Moja Jela: Obogatite vaskršnju gozbu rolovanom ćuretinom sa pršutom
U nedelju praznujemo Vaskrs i shodno tome, nakon posta, pripremamo mrsnu trpezu. Uvek je izazov pripremati hranu za puno ljudi, izabrati jelo koje ne iziskuje komplikovanu pripremu, kao i pronaći pravu recepturu.
Jelena Knežević je ovom prilikom prirodna prostranstva Srbije zamenila profesionalnom kuhinjom kako bi vam pokazala način na koji ona sprema idealan vaskršnji specijalitet - rolovanu ćuretinu sa pršutom.
Ovaj speciajlitet okupan aromama začina biće centar vaše praznične trpeze.
Kompletnu pripremu pogledajte u videu u tekstu i uživajte u najradosnijem prazniku!
Sastojci:
- 150 g praziluka
- 90 g drške celera
- 1 čen belog luka
- 150 g pršute
- 700 g ćuretine
- 150 g slanine
- 70 g sira
- peršun
- ruzmarin
- majčina dusica (po želji)
- so
- biber
- čili
Iako nije tradicionalno jelo, rolovano meso je idealno za svečanu prazničnu trpezu, ali i redovan nedeljni ručak.
Uživajte u gledanju Jelinog načina pripreme i pokupite od nje najbolje kulinarske trikove.
A kada dođe vreme za desert, pogledajte i Jelinu pripremu San Sebastijan čizkejka.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela sprema San Sabastijan čizkejk, idealan predlog za prazničnu trpezu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.