• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Princ Luis i princeza Šarlot se nisu odvajali na krunisanju: Stariji brat sve vreme bio iza kralja Čarlsa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brat i sestra su stigli bez svog starijeg brata princa Džordža, koji je počasni paž svog dede i član je kraljeve povorke

  • 0
Britain Coronation Victoria Jones

Dvoje najmlađe dece princa i princeze od Velsa, princeza Šarlot i princ Luis, ukrali su danas srca kraljevskih obožavatelja dok su se osmehivali na putu ka Vestminsterskoj opatiji gde je održano krunisanje kralja Čarlsa III. Iz Bakingemske palate krenuli su na krunisanje i držali se za ruke tokom prvih trenutaka istorijske službe.

Princeza Šarlot, koja je ove nedelje napunila osam godina, viđena je kako sedi pored svog mlađeg brata princa Luisa, u kraljevskom automobilu sa princom i princezom od Velsa nakon što je napustila palatu.

Brat i sestra su stigli bez svog starijeg brata princa Džordža, koji je počasni paž svog dede i član je kraljeve povorke.

Mlada princeza nosi "alekander mekvin" haljinu i ogrtač od svilenog krepa boje slonovače sa vezom u boji slonovače sa motivima ruže, čička, narcisa i deteline, koji označavaju četiri nacije.

Šarlot takođe nosi srebrni ukras za glavu, izrađen od kristala i srebrnih niti, sličan onom koji nosi princeza od Velsa.

U međuvremenu, njen mlađi brat Luis, izgledao je kraljevski u odeći po meri.

Za istorijsku priliku, mladi princ nosi odeću koja se sastoji od sakoa sa specijalno dizajniranim čipkastim ukrasima na kragni, manžetama i na grudima.

Prošle godine Luis je bio istaknuta zvezda na proslavama platinastog jubileja svoje prabake, zabavljajući publiku svojim ludorijama na balkonu Bakingemske palate i u publici na jubilarnom izboru.

Princ Džordž je danas stigao u Vestminstersku opatiju kao počasni paž svog dede, ulogu koju je delio sa članovima porodice kraljice supruge.

Mladi princ najistaknutiji je od dečaka koji su danas imali zadatak da pridržavaju ogrtače kralja i kraljice u crkvu u centru Londona.

Tradicionalne uniforme koju nose paževi su prvi put viđene na krunisanju kralja Edvarda VII 1902. godine - grimizne tunike ukrašene zlatnim čipkastim ukrasima i plavim somotskim manžetnama.

Odeća je obložena je svilom. Nosi se uz prsluk opšiven zlatnim gajtanom, uz vunene pantalone i čizme. Ove posebne odeće su prvi napravili "Ede i Ravenscroft" tokom vladavine pokojne kraljice, piše "Daily Mail".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica