Iako se vremena menjaju i sve češće stare, dobre stvari menjamo za one moderne i nove, nekada je dobro prisetiti se stvari u kojima su uživali naši preci.
Da je domaće i tradicionalno uvek pravi izbor zna i profesionalni kuvar Jelena Knežević koja je ovaj put odlučila da spremi ukusnu cicvaru.
Cicvara je tradicionalno jelo koje su naše bake spremale veoma često.
Međutim, poslednjih nekoliko godina gotovo je da je nemoguće da ćete čuti da moderna domaćica sprema ovo ukusno i kalorično jelo, te smo mi tu da vas podsetimo kako su jeli naši preci.
Sastojci:
- 350 ml mleka
- 1 kašika svinjske masti
- 150 g krem sira
- 150 g kajmaka
- 70 g kukuruznog brašna
- 2 žumanceta
- so
- ulje
- 70 g pršute
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, pa dodajte mast, krem sir i kajmak.
Sve vreme meštajte na srednjoj vatri.
Zatim dodajte kukuruzno brašno, žumanca i so.
Mešajte sve vreme oko 20 minuta.
U zagrejan tiganj sipajte ulje, pa pržite pršutu koju ste prethodno iseckali na kockice.
Gotovu civaru prebacite u činiju, pa preko nje dodajte isprženu pršutu.
Uživajte u gledanju Jelinog načina pripreme i pokupite od nje najbolje kulinarske trikove.
A kada dođe vreme za desert, pogledajte i Jelinu pripremu San Sebastijan čizkejka.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.