• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njih šestoro živi u autobusu: Ova porodica tako štedi za zemljište i kuću koju će u budućnosti izgraditi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon renoviranja, koje ih je koštalo oko 8.000 funti, potpuno renoviran autobus sada ima kupatilo, dnevni boravak, odvojenu kuhinju, malu garažu i spavaću sobu sa bračnim krevetom i dva kreveta na sprat

  • 1

Par je pretvorio autobus na sprat u kuću na točkovima, ali im se vremenom toliko dopao da su svoju šestočlanu porodicu preselili u njega i sada štede 12.000 funti godišnje.

Konrad Kirk (31) i njegova partnerka Nikol Makarti (31) iz Roterhema, u Južnom Jorkširu, kupili su dvospratni autobus iz 1978. godine za 2.000 funti. Par je planirao da pretvori vozilo u luksuznu mobilnu kuću za odmor kako ne bi morali da izdvajaju novac za dve hotelske sobe od 140 funti po noći na porodičnim odmorima.

Nakon što su završili renoviranje, odlučili su da napuste svoju iznajmljenu trosobnu kuću i usele se u autobus sa svoje četiri ćerke - Lunom (4) Popi (7), Samer (7) i Fibi (8).

Ideja da napuste svoju kuću koja ih košta 1.300 funti mesečno i usele se u autobus je počela kao šala. Ali postalo je stvarnost kada je par shvatio da mogu da uštede oko 1.000 funti mesečno.

Autobus se nalazi u Roterhamu u Južnom Jorkširu, gde deca pohađaju školu, ali kada su slobodni, uvek putuju.

Nakon renoviranja, koje ih je koštalo oko 8.000 funti, potpuno renoviran autobus sada ima kupatilo, dnevni boravak, odvojenu kuhinju, malu garažu i spavaću sobu sa bračnim krevetom i dva kreveta na sprat.

- Postojala je ogromna pomoć porodice i prijatelja koji su nam nudili podršku savetima i znanjem. Prvo smo radili na onome što nam je bilo za jednokratnu upotrebu kako bismo smanjili troškove - kao što je korišćenje recikliranih delova i ponovna upotreba nekih predmeta. Kompanije su htele dodatnih 6.000 do 7.000 funti za izradu naših solarnih panela, ali gledajući video-snimke i uz pomoć našeg električara, uspeli smo da to uradimo za ispod 800 funti - kaže Konrad za "Daily Mail".

Devojčice su pomagale roditeljima u zadacima kao što su sečenje drva i merenje.

- Naučile su veštine koje normalna deca ne bi dobila priliku da uče u školi - nadovezao se tata.

Porodica sada ima više od 200.000 pratilaca na "TikToku", gde dele svoje svakodnevne avanture i detalje o svom životu. Često ih pitaju kako njih šestoro uspevaju da se smeste u autobus, ali deca su tokom dana u školi i više vole da budu na otvorenom u slobodno vreme.

- Ne izležavamo se ispred televizora, mi smo napolju i radimo stvari sa decom. Ovog vikenda smo išli na veslanje i penjanje po stenama.

On je dodao da su mališani prvi put iskusili mnoge aktivnosti na otvorenom dok su živeli u autobusu. Takođe su upoznale mnogo novih ljudi kroz svoj životni stil i postale su društvenije, kaže on.

- Imamo slobodu da zaista odemo i kao porodica doživimo stvari koje ranije nismo mogli da radimo. Bilo nam je sjajno jer smo ranije bili veoma asocijalni - priča Konrad.

Konradov plan za budućnost je da uštedi do 10.000 funti u naredne tri do četiri godine kako bi mogao da kupi zemljište i izgradi kuću za sebe.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Konferencija "Kragujevac- Grad po meri svake porodice": Važnost roditeljstva kao stuba celog društva

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Srbin

    29. jun 2023. | 20:37

    AUTOBUS je skuplji od srpskog domaćinstva

    Podelite komentar