Roditelji pitaju: Đak-prvak mi se svakog dana vraća kući uplakan, drugari ga ne prihvataju. Kako da pomognem?

Izbegavanje i/ili odbijanje da ide u školu može biti znak društvenih ili emocionalnih problema, razvojnih problema i/ili maltretiranja

Komentari

  • Дана

    15. novembar 2023. | 00:08

    То што су деци дата велика права и учитељица, више не сме да повиси тон или не дај Боже повуче дете, мислим да је код 95% просветних радника у нижим разредима, добродошло! Сада имају оправдање за свој нерад, незаинтересованост, непосвећеност..... много тога не... Све на жалост деце!!!

    Podelite komentar

  • Mirjana

    14. novembar 2023. | 14:56

    Moje dete je prolazilo kroz istu situaciju, obraćali smo se učiteljici koja je ubalazavala realnu sliku da bi na kraju 90 minuta pričala loše o nama kao roditeljima i o samom učeniku zahtevala anonimnu anketu od odeljenja koje je predhodno 90 minuta slušalo sve najgore o svom drugaru i njegovim roditeljima. Dete je trpelo emotivno, mentalno i fizičko zlostavljanje kako od učenika tako i od učiteljice. Ubedili su nas da ga ne ispisujemo iz škole i kako će drugi deo školovanja biti odličan da bi smo u sedmom razredu došli toliko daleko jer su sve predhodne situacije kulminirale da je moj sin želeo sebi život da oduzme. E, tad je to postao moj problem, nas porodice. A obilazili smo vanškolske psihologe gde nijedan pismeno nije dao zapisano rešenje menjaje sredine iz tih i takvih razloga. Nijedna škola u okolini nije htela da nas primi jer je to nemoguće. Hvala bogu osnovna škola se završila i ostala je u najgorem sećanju. Jedina lepa strana je odlična razredna koja je imala sluha i razumevanja uz par nastavnika. Dakle, dete prebacite odmah u drugu školu bez daljih rasprava ako se to nastavi iz godine u godinu. Problemi se ne rešavaju oni samo rastu.

    Podelite komentar