• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deca koja su odbila da nose prezime svojih poznatih roditelja: Među njima je i Obamina ćerka

N. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vivijan i Šajlo nisu jedine, zapravo, među njima je i njihova majka

  • 0
Barak Obama, pas Bo Foto: Tanjug/AP

Poznato prezime često može biti ključ uspeha, ali ne žele svi da grade karijeru na zaveštanom imenu i nasleđu. Nepotizam je česta stvar u Holivudu, ali i u drugim poslovnim sferama - ono od čega zazire "narodna masa", te nije iznenađujuće što određena deca ne žele da "nose krst" svojih poznatih roditelja.

U epicentru skandala trenutno se nalaze ćerke Breda i Anđeline - Šajlo i Vivijan Pit - sada Džoli. O Bredovom odnosu sa decom smo već pisali, te potez devojčica može da se tumači kao - ko još želi da nosi prezime oca koji je, navodno, fizički zlostavljao njihovu majku?

Razlozi za ovakav postupak su, kao što možemo da posvedočimo, razni, a evo ko se još od dece selebritija odlučio na "samostalnost".

1. Malija Obama

Barak Obama, pas Bo Foto: Tanjug/AP

Ćerka Baraka Obame Malija odlučila je da odbaci svoje prezime i umesto toga bude poznata po svom umetničkom imenu - Malija En.

Odmah nakon ovog poteza bila je napadnuta na društvenim mrežama, nakon čega je Vupi Goldberg stala u njenu odbranu. Goldberg je takođe promenila svoje ime a i prezime nakon što je započela karijeru.

2. Majkl Nison

Michael Neeson, Majkl Nison Foto: Gigi Iorio / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Sin glumca Lijama Nisona odbio je da koristi očevo ime kada je počeo da radi u industriji. Majkl je odlučio da legalno koristi prezime svoje majke Nataše Ričardson i postao Majkl Ričardson, što je odluka sa kojom se Nison slagao.

Natašina majka, glumica Vanesa Redgrejv nazvala je to priznanjem ženskoj strani njihove porodice.

3. Anđelina Džoli

Anđelina Džoli Foto: Tanjug/AP

Ćerka glumca veterana Džona Vojta, Anđelina Džoli, odbacila je njegovo prezime kada je započela glumačku karijeru u Holivudu. Zatim je postala jedna od najplaćenijih glumica. Džoli je 2002. legano preuzela majčino prezime, a kao razlog navela je njihov težak odnos.

- Nije zdravo za mene da budem u blizini bilo čega vezanog za mog oca - izjavila je, a čini se da svoju decu uči istim zdravim porodičnim šablonima.

4. Vivijan Džena Vilson

Vivian Jenna Wilson, Vivijan Džena Vilson Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ubrzo nakon što je napunila 18 godina, najstarije dete Elona Maska promenilo je ime iz Ksavijera Aleksandra Mask u Vivijan Džena Vilson. Vilson je takođe rekla da ne želi da bude povezana sa imenom svog oca.

Izjašnjava se kao transrodna osoba, a Mask ju je dobio u braku sa Džastin Vilson, 2008. godine, prenosi "newsbytessap".

5. Nikolas Kejdž

Nikolas Kejdž Foto: Profimedia/p97/Zuma Press

Prvobitno ime Nikolasa Kejdža bilo je Nikolas Kim Kopola. On je nećak kultnog reditelja Frensisa Forda Kopole (Kum). Nikolas je, želeći da se razlikuje od svog ujaka, počeo da koristi prezime Kejdž.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Konferencija "Kragujevac- Grad po meri svake porodice": Važnost roditeljstva kao stuba celog društva

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica