• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkriven neuobičajeni aranžmani za spavanje Kejt Midlton i princa Vilijama u Kensingtonskoj palati

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kejt i Vilijam su u braku od 2011. godine, a sada su pružili mali uvid u njihov život iza kulisa

  • 0
Kejt Midlton, princ Vilijam Printskrin: Instagram/princeandprincessofwales

Princ i princeza od Velsa, koji su ove nedelje podelili dirljivi video u kojem Kejt Midlton govori o svojoj borbi protiv raka, u kojem je najavila da je završila sa hemioterapijom, otkrili su i neke detalje o svom privatnom životu o kome do sada niko nije imao priliku da čuje.  Naime, kako se ispostavila, njihov životni aranžman u Kensingtonskoj palati zapravo i nije baš onakav kao što mnogi pretpostavljaju.

Za razliku od većine parova, oni ne spavaju u spavaćoj sobi na spratu njihove rezidencije, već su se preselili u "kolibu" Adeladie na imanju Vindzor još u septembru 2022.

Njihov bivši dom, koji se i dalje vodi kao zvanična rezidencija ove petočlane porodice, oduvek je bio pomalo zagonetan. Glavna spavaća soba koju su koristili nalazila se u prizemlju apartmana 1A u Kensingtonskoj palati.

Vindzor, Velika Britanija Zamak Vindzor. Foto: Pixabay/diegotorres

Ovaj stan, u kojem je ranije živela princeza Margaret, ima 20 soba, četiri sprata, sopstveni lift, teretanu i devet soba za osoblje.

- Sve ove kraljevske rezidencije u Kensingtonskoj palati nazivaju se stanovima, zbog čega ljudi, naravno, odmah pomisle da su stanovi u pravom smislu. Ali nisu - pojasnio je Pokojni kraljevski autor Kristofer Vorvik: - Ako mislite na Kensingtonsku palatu na neki način, ona je izgrađena oko tri dvorišta, u tri spojene, ali ujedno i odvojene kuće.

Par je odlučio da se preseli kako bi vodili mirniji i skromniji život u Vindzoru. Njihova "koliba" je prožeta istorijom, smeštena je u privatnom parku na 655 hektara kraljevskog zemljišta i prvobitno je izgrađena 1831. kao mesto za odmor za suprugu kralja Vilijama IV, kraljicu Adelaidu. I puna je skandaloznih priča iz prošlosti.

Ova neobična rezidencija, takođe nekada omiljeno utočište kraljice Viktorije koja je volela da tamo uživa u doručku, poznata je po tome što je u njoj živeo jedan od najintrigantnijih prošlih stanara, Piter Taunsend, bivši pilot RAF-a koji je kasnije postao konjušar kralja Džordža VI i bio ljubavnih princeze Margaret.

Ono što se zna o ovoj kolibi je da glavna spavaća soba ima kitnjasti plafon ukrašen pozlaćenim delfinima isprepletenim ornamentima od užeta. Zanimljivo je i da su nakon venčanja princa Harija i Megan 2018, postojale glasine da su planirali od imanja u Vindzoru naprave sebi letnjikovac, privučeni privatnošću i blizinom Londona. Alie, eto, to se nije dogodilo.

(Ona.rs/Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Princeza od Velsa objavila da je pod preventivnom hemioterapijom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica