• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ne znači da ne volite svoju decu ako ne želite da ih vidite svaki dan": Da li ova mama pomera granice?

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Lusi je mama dvoje dece i tvrdi da je vreme odvojeno od njih čini boljim roditeljem jer ima vremena da se bavi i sobom

  • 0
mama i deca Foto: Shutterstock

Ova mama insistira na tome da je vreme koje provodi odvojeno od svoje dece - čini boljim roditeljem. Međutim, ne slažu se svi sa Lusi Parker, 35-godišnjakinjom koja kaže da se osećala živa sahranjena pre nego što se njen brak raspao i pre nego što je podelila starateljstvo nad ćerkama (šest i četiri godine) sa svojim bivšim mužem.

Prema novom aranžmanu Lusi, koja vodi sopstveni posao od kuće, dobila je više vremena da se bavi poslom, a da ne spominjemo druženje, izlaske i putovanja. Ona takođe ima "više energije" da bude zaista "prisutna" kada je u blizini svoje dece.

Ali kada je ova kreatorka sadržaja podelila svoja razmišljanja na mreži, mnogi komentatori su rekli da im je njeno gledište "slomilo srce", a neki su je čak pitali zbog čeka uopšte onda ima decu. Lusi, međutim ne odustaje i insistira da je to nečini lošom mamom i da želi da se drugi roditelji ne stide što žele pauzu od dece.

- To ne znači da ne volite svoju decu jer ne želite da ih viđate svaki dan - rekla je ona: - Moja deca ne žele da me viđaju svaki dan. Mislim da me to ne čini lošom mamom – ne želim da budem sa decom 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Poslednjih šest godina osećala sam se kao da nisam bila u potpunosti prisutna kao majka ili poslovna žena. Postalo je od vitalnog značaja za oboje da dobijemo tu pauzu.

Lusi je oduvek "vođena" karijerom i želela je da nastavi da radi kada je imala decu. Iako je  i njen bivši partner veoma podržavao u ovome, ona je izvršila preveliki pritisak na sebe kao nosioca osnovne zarade u kući. Pošto je njen posao bio fleksibilan, majka dvoje dece često je žonglirala sa poslom i brigom o deci.

- Imam veštinu da radim od kuće i gledam decu. Bio je to i blagoslov i potpuno me srušio u zemlju - otkriva Lusi koja je izvršila pritisak na sebe da zaradi 20.000 evra za samo tri meseca kako bi mogla da preseli svoju porodicu u Australiju, idući na posao svaki minut koji je imala.

majka i deca, majka sa decom, majka, deca, sin i ćerka, porodica Foto: Shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A

Kada je par odlučio da se razdvoji u oktobru 2023. godine, iscrpljena mama je osetila olakšanje zbog ideje o zajedničkom roditeljstvu.

- Rekli smo da ćemo podeliti brigu o njima 50:50. Čim se to dogodilo, rekao sam sebi: "Bože, odoh na pauzu!":

Lusi sada ima decu oko 60 odsto vremena, ali njen bivši muž će ima i dodatne dane kada njihovo najmlađe dete krene u školu sledeće godine. Ona oseća da je to čini boljom majkom.

- Kada smo se razveli počela sam da izlazim i mogu to da uradim kada deca nisu tu. Moj san je oduvek bio da putujem i to sam stavila na čekanje. Sada i to mogu da radim – samo svake druge nedelje. Uz to, sada mogu da dođem kući i da kažem deci: "Vidi šta je mama uradila ove nedelje", i da imam energiju za njih.

Lusi je iskrena sa svojom decom o tome što želi da bude odvojena od njih, govoreći im da je tata „isto toliko važan“. I dok joj nedostaju deca kada su sa ocem, ona ih ne zove kada nisu zajedno jer smatra da bi ih to uznemirilo.

- U redu je tražiti pauzu. U redu je da ne želite da budete u blizini svoje dece 24/7. Ako to šteti vašem zdravlju ili mentalnom zdravlju, pokušajte da uradite nešto što će vam pomoći. Ako niste u najboljem izdanju, to se reflektuje na decu. Tada oni pate - zaključila je ova mama.

(Ona.rs/Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu: Kako neusaglašenost roditelja u vaspitanju utiče na dete

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica