• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Uništila testament golim rukama": Bogatašica na samrti izazvala filmsku dramu oko nasledstva, epilog na sudu

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako se dokaže da je Keri Kets zakonito uništila svoju poslednju volju sa kojom je razbaštinila rodbinu, njezina sestra će ostati zakoniti naslednik

  • 0
Sudija, presuda Foto: Shutterstock

U engleskoj porodici Keats u toku je ozbiljna drama i svađa oko nasledstva nakon što je 92-godišnja Keri Keats, na samrti, svojim rukama uništila tri četvrtine svog testamenta.

Njena imovina vredna oko milion evra (960,000) sada je predmet pravnog spora na Visokom sudu, gde su se sukobili Keatisini daleki rođaci i njena mlađa sestra.

Prema engleskim zakonima koji datiraju još iz 1837. godine, svaka osoba može legalno da opozove svoj testament jednostavnim uništavanjem dokumenta. A ukoliko se dokaže da je Keatisova na samtri zakonito uništila svoju poslednju volju i preminula bez valjane testamenta, njezina sestra će da nasledi svu imovinu, uključujući kuću i zemljište u Viltšireu. Međutim, ako se dokaže suprotno, unutar testamenta koju je navodno uništila navodno stoji kako sve - pripada rođacima.

Ono što je poznato je da je g-đa Keats pre nego što je preminula, prekinula sve odnose sa istim tim rođacima jer su joj sugerisli da će je smestiti u starački dom. Zbog toga je i učvrstila odnose sa svojom sestrom, koja joj je tokom poslednjih godina redovno donosila obroke i posećivala je gotovo svaki dan u bolnici.

Njeni rođaci sada pokušavaju da ospore valjanost uništenja testamenta i tvrde da nije bila dovoljno mentalno zdrava da je uništi sama. Naprotiv, ističu kako je Keatsova zapravo želela da isključi sestru iz nasledstva zbog davnih optužbi o preljubu.  Advokat koji zastupa rođake čak ističe da je tokom poslednjih dana života bogatašica zatražila od svog zastupnika, Hafven Veba, da dovrši proces uništavanja oporuke.

S druge strane, sestra tvrdi da je Keatsova bila svesna svojih postupaka i da je odlučila da isključi rođake zbog njihove loše reakcije na njeno zdravstveno stanje. Uz to, u potpunosti negira sve optužbe o preljubi koje su se pojavile u porodičnim raspravama.

U međuvremenu i dalje nije poznato ko će dobiti nasledstvo, dok se odluka ne donese na sudu.

(Ona.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pitali smo Beograđane da li bi deca trebalo finansijski da pomažu roditeljima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica