• 0

5 najpoznatijih atrakcija za adrenalinske zavisnike mogu da budu i prilično opasne

Bandži džamp iznad vulkana, vožnja Putem srmti i stepenice koje vode u Raj, samo su neke od njih

  • 0
Bolivija put smrti

Foto: Shutterstock

I dok pojedini turisti jednostavno samo žele da uživaju na nekoj plaži ili u šetnji gradom, koji su odabrali da posete, dotle ima i onih koji žude za adrenalinom.

Na njihovu sreću, širom sveta postoji mnoštvo atrakcija koje su i te kako zanimljive i odličan izbor baš za ljubitelje adrenalina.

Ipak, čak i najiskusniji avanturisti mogu da zastanu i razmisle, da li zaista treba da ih posete.

Bolivija put smrti

Foto: Shutterstock

1. Put smrti, Bolivija

Od grada La Paza u dužini od oko 80 kilometara do severoistočnog grada Caranavi u Boliviji proteže se put, koji mnogi entuzijasti nisu uspeli da prođu.

Svake godine na njemu je skončavalo između 200 i 300 ljudi, u proseku, navodi „Travelnews“. Broj nesreća je poslednjih godina ipak značajno opao, jer je nekadašnji Put smrti danas moderniji.

Bolivija put smrti

Foto: Shutterstock

Ali zato takozvanu Staru rutu sada koriste uglavnom biciklisti. U pitanju je oko 64 kilometara duga staza, čiji početak se nalazi na 4.640 metara nadmroske visine.

2. Planina Huashan, Kina

Ako ste ljubitelj avanture, ali ipak imate strah od visine, onda ovo definitivno nije dobra opcija za vas. Na 2.154 metara nadmroske visine nalazi se najviši, od ukupno pet vrhova ove kineske planine.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Rotasız Seyyah (@rotasizseyyah)

Mada pešačenje planinskim rutama može da bude zanimljivo, tim pre što se ovde nalazi i pet taoističkih hramova, ima deonica koje su namenjene samo onima koji se uopšte ne boje visine. Istini za volju, nakon prelaska dasaka i stepenica u stenama, tako da praktično izgleda da ljudi lebde u vazduhu, bivaju nagrađeni pogledom na fenomenalnu prirodu.

3. Bandži džamp iznad vulkana, Čile

Vulkan Villarica, koji je imao poslednju erupciju pre samo sedam godina, danas je omiljena lokacija za adrenalinske zavisnike.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели We Travel Around (@wetravelaround)

Tik iznad kratera će ih dovesti helikopter, pa će sa visine od oko 3.000 metara imati priliku da se spuste bandži džampom na 200 metara iznad samog kratera.

4. Haiku stepenice, Havaji

Koga zanima kako izgleda put koji vodi pravo u Raj, može da se popenje uz 3.922 stepenika na planini Koolay, na havajskom ostrvu O’ahu.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Summer (@summertonsfeldt)

Međutim, postoji samo jedan problem. Zbog oštećenja metalne konstrukcije stepenica, penjanje je trenutno potpuno zabranjeno, prosto zato što uspon koji je u proseku trajao pet časova, sada nije bezbedan za posetioce.

Kazna za nepoštovanje te zabrane je 600 američkih dolara.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Juli Mairena (@julimairena)

5. Surfovanje vulkanom

Jedna od specifičnih atrakcija dostupna je posetiocima Nikaragve. Spuštanje niz vulkan Cerro Negro na dasci, pri brzini od oko 60 km/h.

Oko 45 minuta pešačenja je potrebno da bi se uspeli do vulkana, a za sve to vreme sami nose dasku, iako je u pitanju organizovani izlet. Zatim se spuštaju sa vrha, u odgovarajućoj opremi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja