• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iz dosade u zabavu: Kako provesti vreme u dugom putu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Minut postaje večnost kada se putuje dugo, evo ideja kako da vreme proleti dok putujete

  • 0
Foto:Shutterstock

Put do dugo očekivanog odmora ponekad ume da bude veoma dug i dosadan. Zato smo za vas pripremili nekoliko ideja kako da pretvorite dosadano putovanje do željene destinacije t u još jedan zabavan trenutak vašeg odmora.

Bilo da putujete sa društvom, porodicom, partnerom ili sami, ovi predlozi će vam odlično doći, kako navodi "Roadtripeuroguide.com"

1. Napravite listu pesama

Muzika je odlična za ovakve situacije. Vreme će vam sigurno proleteti dok je slušate, zato se pozabavite pravljenjem vaše plej-liste omiljenih pesama.

Možete je napravite sami uz male preporuke prijatelja ili je napravite zajedno i pojačajte zvuk!  Naravno, nećemo vam kvariti druge mogućnosti slušanja poput audio-knjiga, emisija, radio-stanica ili časova, ukoliko ih imate.

Foto:Shutterstock

2. Putopisi

Ako se do sada niste oprobali u pisanju, možda je ovo vaš poziv. Nabavite beležnicu i pripremite olovku za zapisivanje svakojakih avantura i zanimljivosti koje su vam se desile dok ste putovali ili kada ste krenuli u obilazak iščekivanog mesta.

Ko zna, možda ćete se usuditi da svoj profil na društvenim mrežama osvežite ovakvim temama. Možete se igrati ovime, ukrašavajte listove ili uz pomoć spajalica priložite dobre fotkice koje ste napravili na ovom putovanju.

3. Upoznajte saputnika

Ne sumnjamo da poznajete svog člana porodice, ali možda postoje stvari, teme i situacije za koje niste znali u vezi sa njim. Lako možete napraviti ili potražiti po internetu zanimljiva pitanja kao igru za društvo.

Dovoljno je da počnete sa nekoliko pitanja, kasnije će vam inspiracija sama nadolaziti, a konverzacija će teći u definitivno zanimljivom toku.

Foto:Shutterstock

4. Vidikovci i pogledi

Ako putujete kolima, neizbežno je dugo gledanje kroz prozor, a ako ste vi vozač, jasno da je to glavno što radite. Ali umesto da uživate u prolaznosti ovih lepota prirode, napravite pauzu i uživajte u njima punim srcem.

Ukoliko ste još više znatiželjni i spremni na dodatne avanture, možete pretražiti zanimljiva i lepa mesta u čijoj ćete blizini biti na putu, tako da vam se ruta može za nijansu promeniti. Obavezno obeležite lokaciju i neka odmor počne još u putu.

5. Igre znanja 

Odlična je ideja da se zabavite u toku putovanja uz pomoć nekih igara. A obzirom da vam je vaš putujući prostor ograničen, onda su usmene igre najbolje rešenje.

Možete usmeno odigrati mnogo rundi zanimljivih geografija ili neke druge pitalice opšteg znanja. Naravno, imate punu slobodu izbora za šta ćete se odlučiti, a internet je uvek na raspolaganju!

Foto:Shutterstock

Neka zabava počne, čim iz fotelje sednete u sedište!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moćne borbe mačevima, a tu je i princeza: Posetili smo viteški festival "Despot Stefan Lazarević"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja