• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rafting, kajaking, kanjoning i biciklizam: U Srbiji ima avantura za svakoga

Vreme čitanja: oko 1 min.

U suštini, svi koji žele da iskuse neki neobičan doživljaj, odlučuju se upravo za avanturistički turizam

  • 0
Bajina Bašta, Drinska regata 2022.

Foto: RINA

Poseta nekoj destinaciji sa ciljem promene ili savladavanja određenog izazova, u osnovi se svrstava u avanturistički turizam. A uz to, ruku pod ruku ide i povećani nivo adrenalina.

U suštini, svi koji žele da iskuse neki neobičan doživljaj, odlučuju se upravo za avanturistički turizam.

Samim tim što je naša zemlja poznata po facinantnim kanjonima i isto tako fascinantim nacionalnim parkovima, planinama i drugim prirodnim lepotama, očekivano je da je u Srbiji razvijen i takav tip turizma.

Rafting u Srbiji

Aktivnost koja uključuje spuštanje niz reke i to one brze, koje se svrstavaju u planinske, poznata je kao rafting. U Srbiji se organizuju mnoge interesantne rafting manifestacije, među kojima se posebno izdvaja Veseli spust na reci Ibar, ističe "Serbia.travel".

Reka Lim je takođe poznata po manifestaciji, koja se tradicionalno održava tokom maja meseca. Ljubitelji raftinga imaju priliku da tokom Limske regate uživaju u ovom sportskom događaju, koji je praćen obiljem adrenalina.

Rafting je moguć i u jednom toku reke Drine.

Kajaking i kanjoning

Još jedna od aktivnosti, koja je idealna za ljubitelje adrenalina i avanture jeste i vožnja kajakom. Dunav, Uvac i Drina su najčešće birane reke, kada su u pitanju ljubitelji kajakinga.

Drina, vožnja kajaka

Foto: RINA.rs

Kanjoning je takođe interesantan, posebno za ljubitelje skrivenih kutaka, koje priroda ljubomorno čuva u nekim od kanjona. Kanjon Porečke reke i Dabrov kanjon, ali i Tribuće, kako ističe "Serbia.travel" neki su od najinteresantnijih lokaliteta kada je u pitanju kanjoning u Srbiji.

Biciklizam

Deo evropske biciklističke rute Eurovelo 6, na svom putu od Atlantika do Crnog mora prolazi i kroz Srbiju, navodi "Serbia.travel". Uz to, naša zemlja je domaćin i međunarodnoj biciklističkoj trci Kroz Srbiju, a može se pohvaliti i brojnim zanimljivim rutama.

SRBIJA BICIKLIZAM MEĐUNARODNI DAN

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Izuzev mirnijih i manje zahtevnih staza, postoje i odlične brdsko-planinske rute, koje biciklistima nude ne samo dovoljnu dozu adrenalina, nego i uživanje u predelima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja