• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Površinski najveće ostrvo Francuske Polinezije omiljeno je turistima iz celog sveta

Vreme čitanja: oko 2 min.

U glavnom gradu Tahitija, koji važi za glavni ekonomski centar čitave Francuske Polinezije, Papeteu, postoji međunarodni aerodorom

  • 1
Tahiti Foto: Pixabay

Površinski najveće ostrvo među ostrvima Francuske Polinezije, Tahiti važi i za najznačajnije u tom delu Pacifika.

Ukupno 118 ostrva i atola - koralnih ostrva, čine Francusku Polineziju. Iako su mnoga od njih nenaseljena, priroda i boje po kojima su poznata, ne prestaju da oduševljavaju posetioce iz celog sveta.

Čuveno među egzotičnim destinacijama, ostrvo Tahiti čine praktično iz dva dela. U severozapanom delu nalazi se Veliki Tahiti, odnosno "Tahiti Nui", dok je Mali Tahiti ili "Tahiti Iti" zauzeo jugoistočni deo ostrva, navodi „Tahiti.com“.

Tahiti Foto: Pixabay

Planina Orohena najviša je na području Francuske Polinezije i nalazi se na Malon Tahitiju. Vulkanskog je porekla, kao i dva druga uzvišenja koja dominiraju tim delom ostrva.

U glavnom gradu Tahitija, koji važi za glavni ekonomski centar čitave Francuske Polinezije, Papeteu, postoji međunarodni aerodorom.

Zanimljive aktivnosti za turiste

Pod pretpostavkom da baš i nisu raspoloženi samo za uživanje i odmaranje na nekoj od, u najmanju ruku fenomenalnih plaža, po kojima je Tahiti prepoznatljiv, turisti se mogu odlučiti i za neku od interesantnih aktivnosti.

Tahiti Foto: Pixabay

Safari tura džipovima i privatni časovi surfovanja, tek su neke od aktivnosti koje su na raspolaganju posetiocima ovog ostrva. Vožnja kvadovima i izleti brodom, idealan su način za bolje upoznavanje lepota kojima je priroda darovala područje Francuske Polinezije.

Nestvarna priroda Tahitija

Na južnoj obali ostrva nalazi se i jedna od najlepših plaža Tahitija. Prepoznatljiva po pesku nestvarno bele boje, plaža Maui karakteristična je i po plitkoj, bistroj vodi. Udaljena je oko 60 kilometara od prestonice ostrva, navodi „Travel.usnews“ i na njoj postoji vrlo popularan ugostiteljski objekat, poznat po izuzetno ukusnim morskim specijalitetima.

Tahiti Foto: Pixabay

Mada nije poznata po brojnim sadržajima, plaža Papenoo poznata je po nečem drugom. Na njoj se ne nalazi pesak na kakav smo navikli, već se u njemu mogu videti primese drveta ebanovine.

Još jedna od prirodnih atrakcija Tahitija je i vodopad Fautau, koji se nalazi u dolini istoimene reke. Budući da je staza koja vodi do ovog ostrvskog čuda prirode prilično zahtevna, to se preporučuje u obilazk krenuti isključivo u pratnji stručnog vodiča.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kao u raju: Ova žena ima najlepši pogled sa terase

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Boranija

    6. jul 2023. | 23:28

    Francuska Polinezija, francuska teritorija koju čine stotine ostrva i atola, među kojima i Tahiti, bila je mesto desetina nuklearnih testova tokom 30 godina. Skupština Francuske Polinezije, sa sedištem u Papeteu, pripremila je zahtev od 930 miliona dolara tokom 193 ispitivanja koja je Francuska sprovela na južnom Pacifiku između 1966. i 1996,

    Podelite komentar