• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Spektakularno završeni Dani Kladova

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Proslavljeni dani opštine Kladovo i 500 godina tvrđave Fetislam

  • 1
Završeni Dani Kladova Foto: Opština Kladovo

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

Jučerašnji, završni dan obeležavanja jubileja, otpočeo je polaganjem venaca predstavnika lokalne samouprave na kapiji tvrđave Fetislam, i svečanom akademijom, na kojoj su zaslužnim građanima dodeljena opštinska priznanja i pohvalnice.

Tom prilikom, predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić istakao je da će sadašnje generacije samo vrednim radom, poštenje i ljubavlju prema svome gradu,

nastaviti da dostojno baštine dostignuća predaka i stvaraju održivu budućnost za generacije koje dolaze.

- Samo na taj način, nastavićemo da razvijamo naš grad i našu opštinu, unapređujući svakoga dana uslove za život i rad, stvarajući nova radna mesta, čuvajući životnu sredinu, obnavljajući i gradeći puteve, škole i vrtiće. Samo tako, nastavićemo da stvaramo srećne i zadovoljne ljude, koji su ponosni što žive u Kladovu - istakao je Nikolić.

Prethodnih dana, u centru Kladova i u srednjovekovnoj tvrđavi Fetislam, smenjivali su se različiti kulturno-umetnički i zabavni programi koje je pripremila lokalna samouprava u cilju obezbeđenja velikih i značajnih jubileja - Dana opštine Kladovo i 500 godina tvrđave Fetislam.

Nekoliko stotina umetnika, kulturno umetničkih društava, ansambala, vitezovi, pevači i drugi, odnosno mnogobrojni koncerti, izložbe,pozorišne predstave, edukativni sadržaji, učinili su da građani Kladova i mnogobrojni turisti koji dolaze u ovaj deo Srbije, zaista uživaju i osećaju se posebno.

Poseban događaj bio je sinoćni koncert sjajne Danice Crnogorčević, podno zidina rekonstruisane tvrđave Fetislam, koje su bile obasjane bakljama, čiji se plamen presijavao na mirnoj površini vode Dunava, koji protiče uz tvrđavu.

Kada je na kraju ovaj veličanstveni koncert završen uz "Veseli se srpski rode", uz spektakularni vatromet, oduševljenje nisu krili mnogobrojni građani koji su pevali zajedno sa Danicom Crnogorčević.

Verujemo da su u ovom fantastičnom događaju uživali i građani susedne Rumunije, jer je obala ove susedne države izuzetno blizu tvrđave Fetislam.

Nepodeljeno mišljenje svih koji su prisustvovali programu obeležavanja Dana opštine i 500 godina tvrđave Fetislam da je lokalna samouprava ove godine zaista uradila dobar posao, i da je velike jubilej obeležila kako dolikuje, odnosno kako građani Kladova i zaslužuju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Vitez Koja

    27. april 2024. | 12:34

    Jedno od mojih omiljenih mesta na planeti.Pozdrav za sve Kladovljane.

    Podelite komentar