• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa razlogom je ovaj region u Španiji jedan od turistički najpopularnijih

Vreme čitanja: oko 2 min.

Malaga, Sevilja i Granada tek su neke od atrakcija tog dela zemlje, koje privlače brojne turiste iz celog sveta

  • 0
Plaza de Espana, Seville, Sevilja Foto: Sergiu Barac/Shutterstock

Ukupno osam provincija čine region Andaluzije, koji se nalazi u južnom delu ŠpanijeMalaga, Sevilja i Granada, tek su neke od atrakcija tog dela zemlje, koje privlače brojne turiste iz celog sveta.

Uz inspirativne gradove, koji obiluju atraktivnim lokacijama, oblast Andaluzije može se pohvaliti i sjajnim plažama, kao i brojnim kulturno-istorijskim znamenitostima.

Zanimljiva Sevilja

Na reci Gvadalkivir leži Sevilja, glavni grad ove španske regije. Zanimljiva arhitektura je ono što posebno privlači pažnju turista.

Sevilja Foto: Pixabay/martine87

Jedna od najpoznatijih gradskih atrakcija svakako je palata Alkazar, koja je i jedan od simbola Sevilje. U pitanju je kraljevska palata, koju karakteriše specifična arhitektura sa primesama kako hrišćanske, tako isto i mavarske kulture, navodi “Sevillecityguide”.

Inspirativna Granada

Pored toga što je palata Alhambra jedna od najpoznatijih znamenitosti Granade, takođe važi i za jednu od najtraktivnijih lokacija na području čitave Andaluzije.

Dvorac Alhambra Granada Španija Foto: Pixabay/wikiimages

Smeštena na uzvišenju nedaleko od Granade, ova palata datira iz perioda srednjeg veka i ima mnoge karakteristike mavarske arhitekture.

U samom gradu se, pored ostalog nalaze i El Albaicin, arapski okrug, kao i Sakromonte, stara gradska četvrt u kojoj se mogu videti kuće izgrađene u pećinama i čuti zvuci flamenka.

Sunčana Malaga

Jedna od najpoznatijih lokacija za sve one koji žele da letuju u tom delu Španije je i Malaga, grad smešten na Obali sunca, čuvenoj Costa del Sol, na španskom jeziku.

Izuzev uživanja u letnjem odmoru, na nekoj od plaža, Malaga posetiocima nudi i uživanje u lokalnim gastronomskim specijalitetima, ali i mogućnost posete nekoj od gradskih znamenitosti. Među njima se izdvaja mavarsko nasleđe oličeno u palati Alkazab.

Bela sela Andaluzije

Iako na području ove španske regije postoje mnoga Bela sela, kako se slobodno prevodi originalni naziv “Pueblos Blancos”, ona koja se smatraju najatraktivnijim nalaze se na području dve provincije - Kadiz i Sijera de Grazalema.

Andaluzija Andaluzija / Foto: Pixabay/Andaluzija

Nastala u periodu mavarske vladavine tim područjem, ova sela su danas posebno atraktivna turistima. Većina ih je izgrađena na prilično strmim padinama, a krovovi građevina okrečenih u belo su ravni. Razlog za takav stil gradnje treba tražiti u činjenici da se smatralo da su takve građevine i tako koncipirana sela, generalno zaštićenija od napada.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Atmosfera sa ulica Madrida pred petu utakimcu Partizana i Reala plej-of serije Evrolige

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja