• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na ovom "nepoznatom" graničnom prelazu ka Grčkoj nikad nema gužve: Za to vreme na Preševu 6 kolona bez kraja

J. V.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

U slučaju da se, zbog kilometarskih kolona i višečasovnog čekanja u špicu turističke sezone, odlučite za ovaj prelaz očekuje vas mnogo brži prelazak granica i mnogo bolje raspoloženje uz neznatno više troškove za gorivo

  • 1

Kako javljaju u grupi "Grčka info", vaša najbolja i najbrža opcija za putovanje u Grčku trenutno je granični prelaz Prohor Pčinjski, na granici sa Severnom Makedonijom. Mada, do tog prelaza ima dosta krivina...

- Pošto nema kamera, a na Preševu šest kolona kojima se kraj ne vidi... Možda će nekome znaciti da odlući kojim putem da krene - napisala je jedna članica uz priloženu fotografiju.

Vozači koji se odluče za prelaz Prohor Pčinjski treba da se kod Vranja isključe sa autoputa i da prate oznake.

U slučaju da se, zbog kilometarskih kolona i višečasovnog čekanja u špicu turističke sezone, odlučite za ovaj prelaz očekuje vas mnogo brži prelazak granica i mnogo bolje raspoloženje uz neznatno više troškove za gorivo.

Na prelazu Prohor granične formalnosti se brzo završavaju, nema kamiona, nema autobusa, nema gužve. Do povratka na autoput i uključenja kod Kumanova imate još 33 kilometara.

Lokalnom saobraćajnicom prolazite kroz mesta: Pelnice, Dobroselane, Staro Nagoričane i jedina dilema je raskrsnica u mestu Mlado Nagoričane.

Tu skrećete levo, posle stotinak metara, na sledećoj raskrsnici skrećete desno, uključujete se na magistralu prema Kumanovu i, ne ulazeći u grad, uskoro se uključujete na autoput. Na ovaj način, izbegavanjem graničnog prelaza Preševo, produžili ste put za 15 kilometara, ali niste zažalili, kako prenosi "grckainfo.com".

Šta vas čeka u Grčkoj

- Put do Soluna od granice nije u dobrom stanju. Ovom putu je potrebna rekonstrukcija jer ima dosta oštećenja. Zato neka vozači ne voze velikim brzinama, jer taj deo, srećom, nije veliki. Inače odlazak na Halkidiki, tačnije na Kasandru i Sitoniju sada je malo otežan. Razlog je zato što se u potpunosti renovira obilazni put oko Soluna, a ime ovog projekta se zove "Flyover". Ovo podrazumeva potpunu rekonstrukciju postojećeg puta, s tim što se pored postojećeg gradi i put iznad njega, na kome će biti zabranjema vožnja teretnim vozilima. Kada se to bude završilo, značajno će rastereti gužve u Solunu i njegovoj regiji - počeo je Radmilo priču o ovome kako bi naše turiste uputio u situaciju, a onda dao i konkretne savete.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Grčka recepcionerka za Telegraf o srpskim turistima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Nebojsa

    15. jun 2024. | 13:03

    Naporno je, ima puno krivina i serpentina.

    Podelite komentar