• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Objavljena lista 50 najboljih plaža na svetu, a među njima i jedna iz komšiluka: Ovo je raj na zemlji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvo što je napomenuto u vezi sa kreiranjem ove liste jeste da je izbor najpre vrlo subjektivan, prosto zato što ne vole svi plaže sa istim sadržajima i istih karakteristika

  • 2
Zlatni rat foto: pixabay.com

Stručnjaci britanskog “Telegrafa” su se pobrinuli da sastave listu 50 najboljih plaža na celom svetu. Lepa vest je da se na toj prestižnoj listi našla i jedna hrvatska plaža.

Na jednom od jadranskih ostrva, Braču, nalazi se i plaža Zlatni rat. Upravo ona je, kao dobra opcija za boravak porodice sa decom, odabrana i uvrštena na listu 50 najboljih svetskih plaža.

Kako prenosi hrvatski portal “Index”, u obrazloženju je navedeno i da je u pitanju plaža prepoznatljiva po borovima, koji posetiocima pružaju mogućnost uživanja u njihovoj hladovini i mirisu. Još je napomenuto da Jadran u ovom delu posebno osvežava, te da je voda bistra i zbog postepenog ulaska u vodu je okarakterisana kao dobar izbor za porodice sa mališanima.

- Promenljiva obala je obeležje hrvatske plaže Zlatni rat, koja je među ostrvljanima poznata i kao Zlatni rog. Posle 20-minutne šetnje se stiže u pravi raj sa borovima, koji se nalazi na najjužnijoj tački Brača, gde postoji i niz barova i restorana - napisao je stručnjak britanskog “Telegrafa”.

Zlatni rat, Hrvatska Zlatni rat / pixabay.com

Kako su birane najbolje plaže na svetu?

Prvo što je napomenuto u vezi sa kreiranjem ove liste jeste da je izbor najpre vrlo subjektivan, prosto zato što ne vole svi plaže sa istim sadržajima i istih karakteristika. Pojedini ljudi vole mirne plaže, bez gužve, dok neki na plaži žele da uživaju i u zanimljivim aktivnostima. Očekivano, porodicama sa decom odgovaraju upravo one plaže na kojima će mališanima biti prijatno.

Takođe su kreatori ove liste objasnili da su se potrudili da “pokriju” zaista ceo svet i plaže različitih karakteristika. Zato su se na listi našle i plaže u Brazilu i Australiji, ali i na Islandu i Karibima, pa i u Južnoj Koreji.

U želji da pronađu idelane plaže, na listu su uvrstili kako one koje važe za mirnije, tako i one sa fascinantnim pogledima, ali i sa luksuznim ugostiteljskim objektima i sa mnogim drugim sadržajima.

(Ona.rs/Index/Telegraph)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: More, plaža, sunce... Evo kako se Nole priprema za turnir u Zadru

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Gijko

    11. avgust 2024. | 07:33

    Plaža na kojoj sam naučio da plivam, pre skoro 50 godina.!

    Podelite komentar

  • Gojo

    11. avgust 2024. | 07:30

    Plaža na kojoj sam naucio da plivam, pre soro 50 godina.!

    Podelite komentar