Domaci hleb nije nikakva novina u mojoj porodici. Zivimo u malom mestu, Zupi, tamo svako ima nesto svoje od poljoprivrede pa tako i zitarice koje uzgajamo, kako bi vi rekli, organski. Bez ikakvih pesticida, hemikalija... Posadis, nikne, sameljes i pravis sta ti srcu drago. E sad, mene interesuje kako je ovaj narod navikao da nesto sto je ,,organsko" placa duplo vise kada je proizvodnja toga duplo jeftinija? Troskovi prskanja, genetskog modifikovanja, bla bla bla... ne postoje. Kao sto rekoh, posadis i oberes. Zivi sam svedok toga i na moju zalost vise ne zivim sa svojom porodicom gde se postuje prirodno uzgajana hrana, vec u Beogradu trpam u sebe raznorazne supstrate inostranih laboratorija i to svesno. Ne zalim sebe toliko koliko zalim decu koja ce celi zivot jesti ,,hleb" iz marketa, ,,meso" crkotine i piti ,,vodu" koja opovrgava ono sto se uci u pocetnom stadijumu osnovne skole da voda nema ni miris ni ukus. Moji ce potomci prve zalogaje prezalogajiti tamo gde sam to i ja uradio jer je provereno dobro, ili mnooogo daleko od ove nase zemlje koja nema bas nekih aduta koji ce me u njoj zadrzati...
I da mesim hleb, opet unosim otrive u sebe..jer mesim od kupovnog brasna, koji je takodje pun pesticida..Jedino da imam svoju psenicu, da se samelje u nekom mlinu..pa da znam da je donekle ispravan hleb..Ovako isto dodje i mesenje hleba i kupovina..ista stvar..
TRJOVAN
Mozda ima manje pesticida i toksina u GMO hrani. Pa nema, a ako ovdasnji pekari misle da zadrze musterije onda valjda mese zdrav hleb.
Podelite komentar
saladin veličanstveni
Britansko istraživanje,britansko u Britaniji,ne u SRBIJI!
Podelite komentar
Spasic
Domaci hleb nije nikakva novina u mojoj porodici. Zivimo u malom mestu, Zupi, tamo svako ima nesto svoje od poljoprivrede pa tako i zitarice koje uzgajamo, kako bi vi rekli, organski. Bez ikakvih pesticida, hemikalija... Posadis, nikne, sameljes i pravis sta ti srcu drago. E sad, mene interesuje kako je ovaj narod navikao da nesto sto je ,,organsko" placa duplo vise kada je proizvodnja toga duplo jeftinija? Troskovi prskanja, genetskog modifikovanja, bla bla bla... ne postoje. Kao sto rekoh, posadis i oberes. Zivi sam svedok toga i na moju zalost vise ne zivim sa svojom porodicom gde se postuje prirodno uzgajana hrana, vec u Beogradu trpam u sebe raznorazne supstrate inostranih laboratorija i to svesno. Ne zalim sebe toliko koliko zalim decu koja ce celi zivot jesti ,,hleb" iz marketa, ,,meso" crkotine i piti ,,vodu" koja opovrgava ono sto se uci u pocetnom stadijumu osnovne skole da voda nema ni miris ni ukus. Moji ce potomci prve zalogaje prezalogajiti tamo gde sam to i ja uradio jer je provereno dobro, ili mnooogo daleko od ove nase zemlje koja nema bas nekih aduta koji ce me u njoj zadrzati...
Podelite komentar
Jovanka
I da mesim hleb, opet unosim otrive u sebe..jer mesim od kupovnog brasna, koji je takodje pun pesticida..Jedino da imam svoju psenicu, da se samelje u nekom mlinu..pa da znam da je donekle ispravan hleb..Ovako isto dodje i mesenje hleba i kupovina..ista stvar..
Podelite komentar
Enjoy Coke
Ja vez hlebca nemogu jesti..
Podelite komentar