Ovo su jeli Srbi u 19. veku! Šta od toga jedemo danas?

Ishrаnа kod Srbа u 19. veku moglа bi se opisаti kаo spoj rаzličitih nаcionаlnih kuhinjа. Na trpezama se stvarno moglo naći svašta, a da li ćete za ručak dobiti proju, sirnicu ili tek nešto da pregrizete, zavisilo je od toga da li živite u selu ili gradu. Isto tako, nekad se mnogo više postilo nego danas

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
Odgovor na komentar korisnika Mic
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Marinko

    23. septembar 2014 | 12:38

    Pita sa zeljem ili spanacem je zakon

  • Mic

    23. septembar 2014 | 01:29

    Divan tekst

  • toni

    23. septembar 2014 | 00:22

    Realno jelo se bezveze. Jeste da je bilo zdravje nego danas zbog nepostojanja aditiva i raznih dodataka kao hormona itd. Ali zamisljam tezak fizicki rad i pasulj, kupus, proja i slicno... Mogu misliti koliko je narod samo u mesu oskudevao zato sto je bilo skuplje nego danas. Takodje moze neko da objasni kako se odrzavalo meso u 19. veku kada nije bilo frizidera i zamrzivaca- da li se sve usolilo i dimilo ili?